Har det verkligen  gått 17 dagar sedan jag landade? Jag måste kika i kalendern. Stämmer!  Ser att vi också är tre dagar in på det nya året. Undrar om tiden går fortare här i Thailand än hemma i Sverige? Jag menar, Thailand ligger nu 6 timmar före Sverige. Ibland på kvällen runt 18-tiden tänker jag att, nu är det lunchtime hemma. Men så är jag snart tillbaka tidsmässigt där jag befinner mig, och då är klockan inte runt 12-tiden utan runt 18-tiden. Sex timmar bara försvann så där bara, upp i det blå. Ni fattar hoppas jag, min lek med tankar. Annars får ni googla på det.

Men annars är det bra tror jag, 1.0. Nyårsafton firades, trots Ploens rejäla förkylning, i Petchabun  och hennes systers hus. Blev fyra dagar där uppe i norr. Sedan åkte jag, naturligtvis på en rejäl rethosta, vilket inte var så nice.

Men annars är det bra tror jag, 2.0. Fick min efterlängtade fjärrkontroll i tisdags med posten, så jag kan få se lite svenska kanaler ibland. Glömd naturligtvis att packa ned den. Men min bästa vän fixade den saken.

Men annars är det bra tror jag, 3.0. Har för andra gången i mitt liv, idag låtit mig rakas med en riktig rakkniv. Inte riktigt lika skönt den här gången, men snacka om slät på hakan. Nu blir det min favoritsoppa till middag. Hemlagad. Ska erkännas så här efter 17 dagar, att jag saknar gräddstuvad pyttipanna.