Mossa, mossa på er alla människobarn

Hoppas den här veckan varit bra för er alla. Nationaldag förra helgen, och skolorna börjar sjunga in på sista versen. I Sverige alltså. Här i Samut Sakhon, och säkert i andra regioner, har skolorna varit stängda ett bra tag. De öppnade upp efter en lång stängning, men den varade inte i många dagar, innan de stängde igen. Ploens barnbarn Phupha, får sköta skolarbetet hemifrån. Han gör det med bravur också. Otrolig på engelska för att vara så ung. Ser och läser att många svenskar här i landet, nu börjar bli vaccinerade. Dock inget besked för mig, hur det blir här i Samut Sakhon. 

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Inte blev det någon Kronblom förra helgen

Hade liksom hoppats på det. Film, bok, trav och lite käk. Bara inte göra någonting. Vad händer? Jo, Ploen frågar på lördagen om vi ska åka med hennes dotter och familj, för lite fika och käk. Säger OK, men glömmer bort och fråga vart vi ska åka. Visar sig att vi ska åka till Ploens lilla markplätt och kika. Vi blir där typ en timme. Men hallå, kika på en bit mark? Det har ju inte hänt någonting, sedan vi var där senast. Kommer ut en thai från ett hus, så då ska det samtalas också. Fattar nada. Fotade lite, sedan tog batteriet slut i telefon. Det som gör att vi kommer därifrån, är att det börjar regna.

Efter lite käk (dyrt dessutom) gör vi som många andra, landar på en strand. Mycket folk som har lite picknick, fiskare och ett brudpar som låter sig fotograferas. Plus 10-15 hundar icke att förglömma. Så lördagen, inget Kronblomsläge. Travet då? Fem rätt. 46 kronor per andel, blev totalt 138 riksdaler tillbaka. Vad jag ska göra för pengarna? Köpa mig ett luftslott tror jag.

Hitchcock och jag

Skräckfilmsregissören Hitchcock gjorde bland annat Fåglarna. Det har jag också gjort nu. Dock ingen skräckis. Som jag spammat om tidigare, så kommer småfåglar varje gång jag är ute och vattnar. Brukar då vattna ett litet träd, och det är dit de söker sig. Skuttar omkring på blad och grenar, för att få svalkande vattendroppar på sin fjäderskrud. Så förra söndagen satte jag upp en kamera, och filmade fåglarna när de badade. Klippte ner filmen till en minut. Finns också i mitt flöde på Facebook.   

En gång kunde jag stå så nära, att jag hade kunnat ta på dem. Ska prova framöver, och se om de vill äta lite brödbitar från min hand. Har tittat efter något lämpligt fågelbad, men inte hittat något. Kanske en hängande ampel av något slag, som jag fick tips om. Det är bra, för då kommer inte hundarna åt vattnet. 

That’s one small step for a man, one giant leap for mankind

Bättre sent än aldrig. Lagt in en stegräknare på min telefon. Kul och se hur mycket man rör sig här på dagarna. Just nu, känns det som man inte rör sig alls så mycket. Pandemi, värmen kan kanske vara en del av förklaringen. Installerade faktiskt in två stycken stegräknare, för att se om de skiljer sig åt när det gäller antalet steg. Vet inte hur mycket man kan lita på dem. Lär väl dra en del på batteriet kan jag tänka mig. 

Naturligtvis ska vi ha med lite väder också

Väder har vi haft. Det har vi väl i hela världen, eller hur? Den punkt på jordklottet som jag befinner mig på, har vi haft ömsom sol, ömsom molnigt. I tisdags, mörknade det på ordentligt. Några minuter efter jag tog fotot nedan, började det blåsa rejält kan jag säga. Med blåsten kom sedan regnet. Men lika fort som allt kom, lika fort försvann det. Dock hade jag gärna sett lite mer regn än vad vi fick. Men man kan inte få allt här i världen. 

Anders vs Kackerlacka 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

I tisdags när jag på kvällen skulle duscha, finner jag en riktig stor baddare till kackerlacka, springandes på duschgolvet. Tror jag höll på i minst tre minuter, innan jag blev av med den. Hur mycket eller hårt jag än dunkade den i huvudet, så kilade den bara vidare. Det är seglivade rackare. Det sägs att, är det något eller någon som ska överleva en atombomb, så är det just kackerlackor. Möjligt att det är så. Dock överlevde den inte mina anfall till slut. Tur man inte ser dem så ofta. Var andra gången nu, på väldigt lång tid.  

Årets Sommarvärdar i P1

Igår torsdag, presenterade man årets startfält av Sommarpratare. Både kända och för mig okända. De flesta kommer man lyssna på. Hundcoachen kanske jag skippar. Kommer dock lyssna några minuter i alla fall. En ekorre som man är, så sparar jag alltid alla program. Lätt och tanka ner nu med dagens teknik. Har så gjort nu i säkert 12 år. Kanske mer, kanske något år mindre. I år ska jag försöka lyssna när programmet sänds, och inte i eftersändning. Vill inte ha några program som släpar efter. Har redan ställt in larmet på telefonen, klockan 17:58. Midsommardagen börjar det.    

Till sist: Ska man orka

I natt, för mig alltså, drar EM-fotbollen igång. Klockan 02:00 natten mot lördag, Turkiet-Italien. Ska man eller ska man inte? Inledningsmatcher brukar som oftast sluta oavgjort. Det är känslan jag har. Statistiken kanske säger något annat. Jag får se senare ikväll, hur pass alert jag är. Eller så ser man något sammandrag senare. Sveriges matcher vill jag se oavsett sändningstid. Nu ska jag bara försöka övertala Ploen, att det kommer blir en del sena nätter för mig. Hoppas hon inte misstycker. Annars en vecka som alla andra. Munskydd, avstånd and you name it. Med dessa rader, avslutar jag för den här veckan. Må så grankott allihop, och trevlig helg.

Nästa vecka: Skrämmande resultat från stegräknaren.