Som jag tidigare skrev på Facebook idag, så kommer vi få besök av immigration. Tiden var sagt kl. 14:00. Det här med att bestämma en tid med Thai, är väl både si och så med. Ja ja, de kommer väl mellan 14:00 och 15:00 tänkte jag. Men ack så fel jag hade. Klockan var 13:30 när de anlände, tre polismän från immigration. Mycket trevliga killar. Jag fick två frågor, hur länge jag varit här samt vad jag jobbat med. Tänkte säga att jag jobbat som dem, i polisyrket. När man åker till Thailand, får man alltid fylla i en lapp med en massa uppgifter. Bl.a. vad man jobbar med. Raden är liten, så jag har alltid skrivit IT. Några längre yrkesgrupper göres ej till besvär. Men så kom jag snabbt på som en dator tänker, att de kanske jämför mitt svar med vad jag skrivit på lappen. Så då sa jag IT. Andra frågan var hur länge jag varit här totalt. 

Grannen som skulle vittna, fick tydligen bara frågan om hon sett mig mycket här. Vad hon svarade vet jag inte. Men troligtvis var det ett bra svar. Sedan fick hon skriva under ett papper. Då tog de bilder på henne med oss i bakgrunden. Sedan ville de ha bilder från köket, i soffan tillsammans med grannen. Sedan utanför huset och till sist i sovrummet. Men då var inte grannen med. I sovrummet ville de även fotografera oss bredvid garderoben med dörrarna öppna, som visade vart mina kläder fanns. Japp, de skulle också finnas med på bild. Vem vet, kanske den helt avgörande bilden som gör att jag får stanna.  🙂

De var här dryga 20 minuter och tonen var hela tiden hjärtlig. Mycket skratt. Att de skulle komma på besök var jag beredd på. Det var sådant som jag redan läst mig till om. Besöket hos oss idag, skiljde ingenting med vad andra har upplevt. Så nu är det bara och invänta den 22 maj, då vi får besked om jag får vara här eller inte.