Mossa, mossa på er alla människobarn
Skrivet fredag 26 november 2021 Publicerat: 27 november 2021

Härligt att få vara tillbaka med ett nytt veckoinlägg. Den här veckan tänkte jag ni skulle få vara lite mer praktiskt delaktiga, inte bara läsa. Tänkte också försöka beskriva när man hamnar mellan två stolar. Det handlar om min vän hunden och hennes hundvalpar. Där händer det tråkiga saker. Ja, ursäkta språket, men man blir riktigt förbannad. Men vi börjar med det förstnämnda, så får vi se  sedan vart det här veckoinlägget landar någonstans.    

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Vilken plattform använder ni

Vill höra mig för om vilken plattform ni använder, när ni besöker bloggen. Själv jobbar jag mot dator, men kollar sen också att det ser okej ut även på telefon. Fast ibland kan jag glömma bort det sistnämnda. Ska kanske även börja se, hur det ser ut på platta också. Ploen har en liggande någonstans. Man vill ju hur som haver, att det ska fungera och se bra ut, oavsett om man använder telefon, platta eller dator. Jag kan inte se vem som svarat. Hittade ett mycket enkelt tillägg till WordPress, som jag tänkte prova (annars finns ju Google formulär). Ni kan bara ange ett svarsalternativ. Det jag i stort kan påverka med mina inlägg, är hur bilder, filmer ska visas, beroende på plattform. Kan vara bra och veta hur fördelningen ser ut, mellan de olika plattformarna. Då kan jag kanske styra upp mediafilerna till det lite bättre. Pollen avslutas den 11 december 2021. Hoppas det ska fungera. 

This poll is no longer accepting votes

Vilken plattform använder du mest?
Skicka

Loy Krathong

Det blev ett kortare besök trots allt, ner till byn och firandet av högtidsdagen Loy Krathong, förra fredagskvällen. Enorm marknad med försäljning av mat, godsaker, kläder and you name it. Munkarna givetvis på plats, som satt och mässade. Enda inköp som blev denna afton, var en påse med småkakakor. Gott till kaffet om inte annat. Var så mätt innan vi for, så någon större matintag på plats, blev det inte. Även om det suktade på. 

11 bilder

Avsnitt tråkigheter

Min vän hunden fick ju valpar för kanske drygt en månad sedan. Var egentligen hon hör hemma någonstans, vet jag inte. Men fram tills valparna kom, har den befunnit sig hos kvinnan, på andra sidan gatan. Hon som bor utomhus med stampat jordgolv. Nio valpar såg dagens ljus. Numera tultar de omkring där kvinnan bor. Hon har satt växter och annat mot vägen, så att de inte ska kunna smita ut. Min vän hunden har fått munkorg på huvudet. Varför vet jag inte. Kanske för att den bet en annan liten hund hon hade där ett tag. Då såg jag hur hon flera gånger slog min vän hunden med handflatan. Jag stod ute och vattnade då det hände. Tänkte ryta till men avstod, då jag inte vet hur Ploen skulle reagera, och vilka konsekvenserna skulle kunna bli för henne. Min vän hunden kommer dagligen över till oss, och lägger sig under bilen. Här får hon både vatten och mat. Numera smiter även hundvalparna ut, så även de kommer till oss. Har dock bara sett tre, så var de andra är vet jag inte. Ibland hinner hon få tag på valparna när de är på väg ut. Lyfter dem till höften, och sedan släpper hon dem bara. Blir ett fall på dryga halvmetern. För någon vecka sedan drygt, stod hon och slog med en smal pinne på en av valparna. Den hade väl försökt smita ut. Då gick jag in till Ploen, jäkligt upprörd och berättade vad jag sett. Jag fattade då, att skulle jag säga till tanten, är det Ploen som får lida för det. Förra veckan var valparna med moder, hos oss väldigt mycket. Tanten verkade inte bry sig i det. Ploen fick gå över med dem så småningom. Förra lördagen satt Ploen och pratade med en grannkompis i telefon. Förstod att de pratade om hundarna. Strax stod grannkompisen och Ploen på gatan och pratade med grannkvinnan. Det var ett liv utan dess like. Tydligen anklagade hon oss, för att vi lockade över valparna. Tragisk hur man behandlar djur här i landet. Vet inte om valparna är bundna på dagarna eller inte. Det är ett himla skrik på dem hela tiden. Jag har sagt till Ploen riktigt på skarpen faktiskt, att ser jag en gång till att någon hund blir slagen, kommer jag säga till. Även om hon kvinnan inte fattar ett jota vad jag säger. Jag kommer visa vad jag tycker om det jag ser. Det är väl bara en tidsfråga, men hoppas jag slipper göra det.     

Grattis Sundsvall, grattis Sverige

Norrlandsfönstret är fortfarande öppet. Kul att Giffarna är tillbaka i Allsvenskan igen. Att man dessutom fixade den välbehövliga poängen på hemmaplan. Få fira med publiken. Det blev både trav, fotboll och hockey (Timrå) förra lördagen. Avslutade helgen på söndagen, med engelsk och allsvensk fotboll.   

Eländet fortsätter

En kvinna och ett barn stannade till hos grannen på andra sidan gatan. Kanske i väntan på att vattnet skulle försvinna. Men då kommer de få vänta länge. De spottade dock i nävarna och fortsatte en stund senare, sin vattenvandring gatan upp. Själv fortsätter jag skrapa grus från första trappsteget. Varför jag gör det egentligen, kan man ju fråga sig. 

 

Avdelning kungligt vs Miss Thailand

Thailand ska skicka en representant till tävlingen Miss Universum. Enligt massmedia här, har hon blivit hotad med rättsliga åtgärder. Detta efter bilder där hon poserar med en thailändsk flagga, men framför allt för att hon står på ett thailändskt flaggmotiv. Speciellt på det blåa området, som betecknar monarkin. Att hon kränkt, förolämpat den kungliga institutionen. Själv är kungen i Tyskland som vanligt (?) med stort sällskap. Enligt nyheterna, hyr han en hel våning på Hilton Hotell. Om frun och/eller älskarinnan är med, är svårt att säga. Hur som haver så är det straffbart att förolämpa den nationella flaggan och dess kungligheter. Upp till två års fängelse och böter upp till 40 000 Thb. 

Miss Thailand

[minimera]

Ansiktslyftning

Alltså, inte jag personligen. Tänker åldras med värdighet, den dagen det sker. Nej, det är butiken som blivit uppdaterat. Detta i och med att Ploens dotter, kommer ha målning av naglar i en del av lokalen. Då gäller det att göra reklam, och visa att “här finns vi”. Allt är satt på utsidan, så jag hoppas det går att putsa glasrutorna då det behövs. Ska i alla fall klara av regn, är det sagt.   

Veckans slutord

Förhoppningsvis en lugn helg. Den lär väl bli som vilken dag som helst, egentligen. Alla räkningar betalda. Både här och hemma. Intressant och följa skoldebatten som pågår i Sundsvall. Bra att ST gör en djupdykning och belyser problemen. Vad det sedan leder till, återstå att se. Urbans mail som gick ut till skolorna, gjorde inte någon direkt glad heller. Att det hela skulle vara ett missförstånd. Nja, tvivlar starkt på det. På tisdag nästa vecka, bär det av till Bangkok. Återbesök till tandläkaren samt att vi tar en övernattning där också. Ska umgås till onsdag med en god vän som kommer hit. Har beställt lite kaviar bland annat, som han har med sig. Väl hemma därifrån, är det dags att göra min 90-dagarsrapportering till immigration. Med lite tur, kanske man kan få köpa sig en flaska champagne för att fira storvinsten på V75, om den nu infinner sig. Må så grankott allihop, och trevlig helg.