Jag skulle till Ikea och käka köttbullar. Det här var i fredags den 10 januari. Och var hamnade jag? Ikea så klart, men också till en galleria jag sällan skådat av stora mått. Tre våningar och hur lång, hög, bred som helst. Action överallt, produktdemos, provsmakningar, uppträdande för barn och mycket mer. Man gick och gick, och det ville liksom aldrig ta slut. 

Plötsligt så stod jag där, vid porten till Ikea. Stort och det kändes precis som hemma. Varunamnen var på svenska men också på thai. Två våningar stort. På andra våningen kände jag, kan det varit doften av köttbullar? Jag lämnade mitt sällskap för att nu ta mig an köttbullar, på thailändsk mark.

Och vad fick jag då? Jo, sex köttbullar, en liten rund klick potatismos, lingon, salladsblad av något slag, sås och svamp. Kostnad 120 Thb plus en flaska vatten för 10 Thb. Totalt cirka 40 svenska kronor. Så billigt var det inte utifrån vad man fick och jmf. med Ikea i Sverige. Smakupplevelsen var dock helt okej. Betyget på en skala 1-5, får bli 2 1/2 då mättnadskänslan aldrig infann sig.

Sökte sedan upp resten av klungan för att tillsammans gå på en kinesisk restaurang. Och nu pratar jag inte om kinamat som hemma. Allt ifrån skinn från gäss som lades på ett  slags bröd, och en god sås på det tillsammans med lite grönsaker. Hur gott som helst. Påminde om tacos typ. Sedan var det en soppa där smaklökarna snudd fick ståpäls. 

Ja men så var det då det här, med musfällan. Shoppens skjutdörrar står öppna hela dagarna. Klart att en lite mus på vandring gärna kikar in. Men fångas under natten in i en musfälla (bur) med hjälp av en bit majskolv. Dagen efter släpptes den ut i det fria, och förhoppningsvis får ett bra liv framöver. Men i träsken lurar farorna. Om nu varaner äter småmöss.

 

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån (14 bilder)