Är detta något man skulle kunna få önska sig? Idag, den 18 maj har jag varit här i fem månader. Under denna tid, har jag inte haft många timmars regn totalt sett. Visst är det härligt, men det vore skönt och slippa lite värme för någon dag eller två. Marken behöver lite väta nu.

Fem månader har gått fort. Tiden gör ju det när man har roligt sägs det. Den 22 maj får jag besked om ett års extension eller ej. Men det bör inte vara några problem. Det ska bli skönt att få den stämpeln i passet. Då kan jag koppla bort den biten, tills det är dags att förnya den igen om ett år. Att åka hem till Sverige under tiden, ser mörkt ut just nu. Hem kommer jag nog, men sedan vet man aldrig när möjligheten ges att återvända. Och vad kommer en flygbiljett kosta då? Vågar inte ens tänka på saken. 

Skulle vilja köpa en moppe. För det krävs det körkort. Dock tycker jag mig ha läst, att det finns någon moppe där man inte behöver körkort. Kan ha fel, men ska klart undersökas. Annars är de som motorcyklar nästan. Händer ofta man blir omkörd av dem på stora vägen. Och då ligger vi i en hastighet av 90-100 km. Vi med bälte på, de utan hjälm på huvudet. Annars får jag fixa de papper som behövs för moppekörkort. De tycker ju om papper här i landet, samt kopior på det. Sedan ska allt stämplas. Såg på immigration hur ett papper fick tre stämplar, innan det var klart.

Det är hur som haver väldigt skönt att de börjar öppna upp här igen. Lättat på vissa gränskontroller osv. Utegångsförbud kvarstår dock i skrivande stund. Har redan varit ute och ätit på restaurang, två gånger. Har saknat det väldigt mycket. Även om Ploen är mycket duktig på att laga mat. Försöker lära mig laga lite thailändsk mat jag också. Novisen vid spisen typ.  

Har i alla fall lagat lite svensk här hemma. Gräddstuvad pyttipanna som jag har saknat. Den vart populär här också tror jag. Har hittat en korv som alla säger ska vara så god, Bücher Professional. Har dock inte hunnit testat den än. Den thailändska korven är lite så där tycker jag. Vill jag ha svensk falukorv, får jag åka till Hua Hin och handla. Där finns en butik som säljer svenska produkter. Naturligtvis till andra priser än vad man är van vid hemma.  

Natten till idag, kom första delen av Håkan Hellströms senaste album. Den är uppdelad i två delar. Fick så där kritik, av de stora drakarna till kvällstidningar. Har dock inte hunnit lyssna på han än. Men snart så. Andra kommentarer än positiva, behöver inte göra sig till besvär. Finns det någon mer artist som sålt ut fler Ullevi på raken? Dessutom har publikrekordet. Nä, jag visste väl det. 

Här i Thailand skulle jag också vilja gå på konsert. Vill gärna se “Job 2 Do” och lyssna på lite reggaemusik live. Och naturligtvis på deras kända låt Doo Ter Tam. Hoppas den möjligheten kan ges framöver. Apropå musik, är steget kanske inte allt för långt till film. Har hunnit se en hel del serier, både svenska och amerikanska. En hel del filmer också. Senaste svenska serien jag sett, är Rebecka Martinsson. Svepte säsong 1 på raken och sedan säsong 2, av de avsnitt som kommit. Klart sevärd, inspelad i Kiruna, skönt tempo. Inte storstadens puls där inte. Nästa serie att sätta tänderna i, blir danska Advokaten. Film och musik har jag gott om, på mina medtagna hårddiskar. Längtar också till att fotbollen ska börja rulla igen. 

Idag den 18:e maj, ska jag ta cykeln till något av våra tempel, och sätta mig en stund för lite reflektion. Idag skulle någon jag kände, ha fyllt år. Ibland är det skönt att få vara ensam, när man är två. Den där så berömda egentiden.

Får frågan här ibland, om jag saknar Sverige. Ja visst kan jag göra det. Konstigt vore det annars. Mat, släkt, vänner och även mina f.d. arbetskamrater. Men det fungerar bra. Jag har själv valt det här. Få testa vart gränserna går. Ibland är man lite utanför, då alla pratar thai. De enda som pratar engelska, är Ploens dotter och hennes man. Lär mig en del thaiord, men inget som jag konversera med. Vi får hoppas det kan bli en rejäl travvinst inom en snar framtid. Då kan man åka i skytteltrafik mellan Thai-Sve, när trafiken återigen börjar gå normalt igen. 

Får till sist önska er alla en bra vecka. Så håller vi tummarna för lite, lite regn.  

Klicka på bilden för större storlek