Idag, måndag 13 april till onsdag 15 april firar man normalt det thailändska nyåret. Men i år, av kända skäl är det totalt inställt i hela landet. Inget vattenkrig här inte. Vilket skulle behövas, då det är varmt, mycket varmt. I alla  fall där jag befinner mig. Tror till och med att telefonen håller på att lacka ur, på grund av värmen.

Läste att på Koh Lanta som vi var till i början av mars, är det lockdown. Det mesta är stängt. Egentligen är det väl lockdown i hela landet. Dock skiljer det sig åt i landet, vad gäller utgång, tider etc. På Koh Lanta vill de tydligen att man inte är ute efter kl. 12:00. På många håll är det inte tillåtet att sälja alkohol. Dock såg jag igår, att det var okey och köpa öl på 7/11. Vad gjorde jag då på 7/11 igår? Ja, inte köpte jag öl, utan Mentos. Hoppas verkligen inte de blir förbjudna också. 

Får se om Ploens barnbarn kommer förbi idag, så vi kan få ha ett litet, litet vattenkrig en dag som denna. Annars vet jag, att det kommer bli hemlagad favoritsoppa idag. Tre i topplistan på Thailandslistan, ser ut så här just nu: Mentos, Pad Thai och Tom Yum. Ja, och så Ploen förstås. Finns många saker som skulle kunna rymmas på tre i topplistan. Men jag väljer dessa tre idag. 

En sak som förbryllar mig lite, är vår prins i blomkrukan. Förstår inte vad han gör där. Och jag kan inte se att han har fastnat där. Är han ute och jagar på nätterna tro, och återvänder sedan till krukan?  Eller kan han fixa käk där han befinner sig tro? Ska prova och lägga en räka bredvid prinsen, så får vi se om han äter den. Ha en bra annan dag påsk.