God fortsättning på det nya året. Nu ska man lära sig att skriva ett nytt år. Lätt att falla tillbaka på det gamla i början. Vad kristallkulan har att säga om 2021 återstår att se. Med tanke på hur 2020 varit, kan det förhoppningsvis bara bli till det bättre. Att vaccineringen kan komma igång, är väl ett steg. Hur det blir här i Thailand, vet man inte så mycket om. Det går rykten både här och där. Antalet smittade ökar dock. Omkring 30 provinser har smitta. Bangkok börjar bli lite oroliga. Får se vad som händer där. Kommer väl säkert nya direktiv för landet. 

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Lugnt

Totalt sett har julhelgen och nyårshelgen varit lugn. Annandagen for vi iväg en sväng till Makro, behövde handla hem lite mat och annat. Inte riktigt helt öde Samut Sakhon, men nära inpå. Här tar verkligen människorna på allvar, den smitta som råder. Reglerna som finns, lyder de flesta. Dock finns det undantag även på den biten. Naturligtvis finns det en baksida, och det är att människorna lider, förlorar viktiga inkomster. Det är en balansgång, och jag är glad att slippa vara den som bestämmer vad som ska råda. Märker också här hemma, inga kunder som besöker shopen.

I måndags fick jag hela huset för mig själv. Ploen for iväg med en väninna någonstans. Själv valde jag att vara hemma. Kopplade av med bok, film och lite städning. Samt blomvattning. Skönt att vara ensam när man är två.

Nyårsafton fick vi ett besök av Ploens dotter med son och svärmor. Sonen och jag spelade Playstation och damerna hade dukat upp en liten festmåltid, ute under tak. Där satt de och käkade och njöt av tillvaron.

Framme

När jag låg i min ensamhet och läste min bok under måndagen, ringde det på klockan. Utanför stod grannen från andra sidan vägen, med ett paket i handen. Det var juldukarna som nu anlänt. Mina härliga f.d. arbetskamrater, Jeanette och Malin som nu har sett till, att vi har lite mer jul i huset. För det var inte bara en julduk, utan två. Plus lite julgodis också. Än en gång, stort tack från oss båda här. 

Varmt

Känns i alla fall som värmen är på väg tillbaka här nu. Detta efter antal lite småkyliga dagar med kalla vindar. Och håll i er nu, eller sätt er om ni inte redan sitter redan. Inget vatten på gatan heller. 

Ännu en julklapp

Kikade in på SVT Play på onsdagsmorgon. Som jag alltid brukar göra. Får då se att de släppt två delar av dokumentären Ulf Lundell – friheten och ensamheten. Ja men då förstår ni, vad jag gjorde den förmiddagen. Ulf Lundell, författare och konstnär och en av de största låtskrivarna, Sverige har. Otal är det konserter man sett med honom, böckerna man läst och skivorna man lyssnat till. Boken Jack och låten Öppna landskap, två milstolpar man aldrig glömmer. Som en liten ekorre man är, var man ju tvungen och tanka ned delarna och lägga till filmarkivet. Men berätta inte det för någon bara. 

Helger

Knappt har man påbörjat ett nytt år, när det snart är dags igen. I februari, närmare bestämt den tolfte, är det dags för det Kinesiska nyåret. I april sedan, har vi det Thailändska nyåret, Songkran.
1 maj, precis som i Sverige, är det arbetarnas dag. Sedan finns ett antal olika helger som väntar. Regeringen har även godkänt åtta speciella helgdagar för 2021, inklusive regionala, för att stimulera turismen. Vi får verkligen hoppas, att inte corvid-19 sätter stopp för firandet av dessa helgdagar. 

Lugn vecka, kort inlägg

Som sagt var, veckan har varit lugn, inga större utsvävningar att rapportera om. Så det blir ett kort veckoinlägg den här gången. Idag nyårsdagen, ska jag fixa lite pytt i panna. I Sverige lär väl pizzabeställningarna ramla in i stor mängd. Trav på lördag igen. Förra veckan gav en andel hela 1 krona. Men man blir så rik på mycket annat här i landet, så vad spelar en krona för roll. Hare gött och än en gång, god fortsättning.