Tjugosex dagar efter julresan, var man åter i Samuth Sakhon. Den här resan för att bl.a. fira Ploens 60-årsdag.  Men vi började med att åka till Hua Hin med Ploens dotter och familj. En övernattning i stor fin lägenhet som hyrts. Många pooler i området och nära till havet.

Lunchträff

En härlig lunch med goda vänner och deras respektive faranger. De var från Holland respektive Frankrike.

Kanalmarknad – Tempelbesök

Påklädd enligt “praxis” for vi en dag till en kanalmarknad. Därefter en båttur till en tempelplats. Fick aldrig riktigt förklarat vad det var för speciellt med det här templet och just den här dagen. Men väl mottagen blev man i alla fall. Alla (ett par stycken typ) med “Vip-status” fick typ en handuk lindat kring sin mage. Ännu en sådan där utflykt där man inte har någon aning om innan, “vart ska vi?” Dagen avslutades med en härlig middag. Självklart fanns min Tom yum bland maträtterna. En annan maträtt som är mycket god, är Pad Thai. Pad Thai är en typisk street food-klassiker. 

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.


 Kanchanaburi

Tillsammans med Ploens syster, tog vi en tripp till området runt Kanchanaburi. Det är här t.ex. som Bron över floden Kwai finns. Efter lite letande, hittade vi ett trevligt boende utmed en flod. På andra sidan floden finns en elefantpark. Här ska elefanterna ha det bra, vad vi hörde. Dagen efter, besökte vi en liten järnvägsstation, där man gå utmed spåren, som bars upp av kraftiga timmerstockar. Dock kom inget tåg den här gången. Ett vattenfall besöktes också, innan vi fortsatte till Bron över floden Kwai. Andra gången jag är här. Det är mäktigt att gå på bron. Någon gång måste man få åka tåget också. Kanske även hinna med och besöka museet, som ligger en liten bit från bron. En mycket trevlig tvådagarsutflykt. Som sagt, inte sista gången jag är här. 

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.

Födelsedagen

Dagen då min kära Ploen fyllde år, började tidigt med att åka in till Samut Sakhon för att göra merit (uttalas som om det vore två r).  Att skänka mat till munkar är ett vanligt sätt att samla på sig merit.

Sedan for vi mot Hua Hin. Målet på resan var en skola för blinda med dysfunktionella handikapp. Har varit på den här skolan förut, trodde jag. Men det här var en systerskola och var precis likadant byggd, utemiljön likaså som den jag varit på tidigare. Här sjung och spelade barnen för oss. Vi överlämnade en donation och deltog sedan vid deras mellanmål. Skolan lever mycket just på donationer. Det är svårt att inte låta sig beröras vid sådana här besök. Härliga ungar i alla åldrar. Fantastisk personal. 

På vägen mot skolan, stannade vi till vid Khao Yoi Cave. Två stora öppningar rakt in i berget. Hittade en film på You tube som visar lite mer än mina foton.

En härlig dag som avslutades med middag vid havet. Jag trodde de firade jämna födelsedagar, som vi gör i Sverige. Men nej då! Det var som vilken födelsedag som helst. Min kära fick pengar för att kunna köpa lite guld, som hon önskat. Men också en Kärcher fönstertvätt. Fast den var nog lite till mig själv också, då det är jag som putsat hennes fönster, de senaste gångerna. Stora skjutbara butiksfönster som vetter mot gatan. Det var en vettig investering. För sjutton vad snabbt det gick och putsa alla fönster. 

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.