Som ni kanske inte känner till, så förlorade jag min vänsterhand till en stor val, när vi var ute och promenerade. Igår kunde vi återvända till brottsplatsen, för att se om det gick att få tillbaka den. Kanske inte valar tycker om händer, och spottat ut den. Det var min förhoppning i alla fall. 

Jag hade tur i mina förhoppningar. Valen hade spottat ut den, men………kompisen runt hörnet, hade utan pardon, slukat min hand. Så det var bara att stoppa in huvudet och leta. Och tro det eller ej, men där finns min hand. Jag berättade som det var, hur svårt det är utan en hand. Dessutom är jag ju vänsterhänt. Snäll som han var valen, harklade han till några gånger, och snart stod jag där med min hand återfunnen. Lycklig som på en Kalles Kaviartub, återvände vi till vattnet och kunde njuta av den varma kvällsbrisen och kika på båtarna.  

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.