Lördag igen, vilket innebär att det är dags för ett nytt bloggavsnitt. Ser på min kalender, att det är mindre än två månader kvar, då jag har varit här i ett år. Dock känns det inte så. Tur jag har min dagboksblogg att falla tillbaka på. Se vad man varit med om, och vart tiden tagit vägen någonstans. Minns i alla fall att jag för nio dagar sedan, skulle ut och vattna några växter. Får då se något konstigt sitta på en av våra skjutfönster, som vetter in mot shopen. Emellan dessa, sitter en bönsyrsa och kapslar in sina ägg, den lagt på fönstret. Det måste ju naturligtvis dokumenteras. Jag lade även upp den lilla filmsnutten på Facebook, men ni som missade det då, får nu chansen att se detta fantastiska som naturen har att bjuda på. Jag plockade försiktigt ned äggkapseln, och fäste det sedan på ett blad. Vilket gick bra, då det var rätt klippigt. Hoppas det löser sig bra för de små telningarna, när det blir dags att se dagens ljus. Här kan du se kapseln.


Annars startade veckan med väldigt mycket vatten. Drog upp gardinerna i sovrummet på måndagsmorgonen, och möttes av fullt med vatten på gatan. Jag bor i närheten av en flod. När den svämmar över, av vilken orsak vet jag inte, så kommer vattnet via träskmarkerna till vår gata. Ja, inte bara här, utan det är fler områden runtomkring här, som drabbas. Möjligt att det myckna regnandet har påverkat. Men, det tog bara ett par timmar, så var gatan som vanlig igen. Tror också att avloppet inte är av bästa skick. Säkert mycket skräp och trasiga cementrör som bidrar.  På tisdagen så var vi tillbaka till ruta ett igen. Den här gången ännu mera vatten. Filmen är från tisdagen. Bilderna är från måndagen. Onsdagen var en repris av tisdagen. Torsdag var det torrt. Städade upp i trädgården, efter vad vattnet släpat med sig i sin framfart. Men säg den glädje som varar. Fredag och vatten igen. 

 

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.


Lite info om demonstrationerna inne i Bangkok. Förra fredagen, satte man in vattenkanoner mot de obeväpnade, demonstrerande studenterna. Vattnet innehöll tydligen även tårgas, om man nu får tro på det. Någon blå vätska var det i alla fall som irriterade ögon och hud. Man får verkligen hoppas att detta inte eskalerar till något ännu värre. Lördagen stängde man ner hela Skytrain, för att demonstranterna inte ska kunna åka tåg till demonstrationsplatserna. Skytrain är Bangkoks tunnelbana, men ovan jord och ovan all trafik. Se Skytrain här.

  

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån. De flesta bilder från fredagen, kommer från Bangkok Post, utom två stycken.


Desto trevligare är när en av många matbilar, stannar utanför vårt hus. Den här mannen sålde även grodor. Det sägs att groda smakar som kyckling. Tänker dock inte laga någon sådan mat själv, däremot ska jag prova groda på någon restaurang. Dock serverar inte alla groda, vilket jag kan försöka förstå. Men bortsett från det, så köpte vi en hel del från den här mannen. Mest grönsaker. Billigt och gott. 

         


Mycket vatten som sagt i veckan, men också en hel del arbete i shopen. Ploen syr kläder, medan hennes dotter Song, tillverkat en del smycken. Men det tar tid kan jag lova. För man ska ju äta också. Inte nog med det, TV:n står och går också. Samtidigt som de jobbar, käkar man och ser på TV. Själv sköter jag markservicen. Diskar, hänger tvätt och städar. Dock utan att käka, titta på TV samtidigt. Jag lovar. PS…kvinnan på andra raden till vänster, är en modell som visar öronsmycke som Song tillverkar…DS

    

Klicka på bilden för större storlek.


Imorgon söndag 25 oktober, blir avståndet mellan Thailand och Sverige längre. Inte kilometermässigt, men tidsmässigt. Sex timmar istället för fem. En timme hit eller dit spelar väl ingen roll? Jo, den där extra timmen både märks och känns. Betyder att vill man se en fotbollsmatch med start 19:00, blir det kl. 01:00 här i landet. Eller om man ska ringa till Sverige. Då gäller det att ringa sent härifrån. Typ på eftermiddagen. Suck, tycker inte om det. Men bara acceptera läget. Apropå tid, har det imorgon söndag, gått 28 dagar då jag senaste gjorde lån av E-böcker. Då kan jag tanka ned de sista fem deckarböckerna med Maria Wern. Dock återstår en, den som utkom i år, 2020. Men den har inte inkommit till biblioteket än.    


Den här veckans kamp mellan mig och myggen, gick med en stor segermarginal till mig. Smorde in mig med lite Aloe vera på armar och ben, och inte bett av dess blodtörstiga varelser. Och då ska ni veta, att det varit rikligt med dem på kvällarna. Det var rena nöjesfältet, för de små geckos som sprang omkring och jaga käk. Så den här veckan, Anders vs Myggen 1-0.


Ser ut att bli party på gatan till helgen. Ryktades om bröllopsfest. Man skulle kanske mingla lite där, och bjuda på några trolleritricks. Fast det gäller ju att ha en inbjudan också. Kan man trolla fram en sådan tro? Inte kul för dem, om gatan översvämmas då. Nej, bäst och stanna hemma. Det är ju V75 och nu vore det väl sjutton, om degen inte kunde ramla in på kontot. Förra veckan fick laget 23 kronor i vinst. Tror det var ungefär lika många andelar. Vinst per andel blev 0 kronor. Men ändå blev min vinst 2 kronor. Vet inte hur de räknar ut sådant. Det kunde gärna fått höjt lite till. Ett antal nollor efter, hade suttit fint. Med det, sätter jag punkt för den här gången. Trevlig helg.