Det var lite nära att man legat kvar denna söndagsmorgon, 1 mars 2020. En väntande cykeltur kändes väl så där. Men, det var bara upp och hoppa, fixa lite frukost och sedan trampa iväg. Som vanligt blev målet våra amfibiefiskar. Har upptäckt att om man tittar på gps-kartan över vår cykeltur, kan man tro att vi inte är så nära vattnet som vi är, vid vårat slutmål. Får googla på hur det kan bli så.

Det blev samma väg hem, men sista biten tog vi förbi aporna. Mycket riktigt satt de där vi sin vägkant och käkade. Eller så kanske de satt och lyssnade på den svängiga musiken, som kom från det lilla templet en bit längre fram på vägen.

Ja musiken svängde så pass mycket, att vi klev av våra cyklar och stannade till där ett tag. Om jag fattade saken rätt, var det för att fira någon som ska bli munk. Med högljudd musik, dansande glada människor, med presenter, vackert klädda, tog man sig sakteliga runt detta tempel. Det var svårt att inte svänga med i takt. Vilket en kvinna upptäckte, kom fram till mig och bjöd in mig i dansen. Svårt att säga nej i det läget. 

I kontrast till detta härliga inslag, stod en lottförsäljare utanför och ville kränga lotter. Tempel och lottförsäljare verkar vara en kombination som förenar, har jag sett på flera ställen.

Apropå lott, så är jag med och spelar V75 tillsammans med andra. Brukar vara runt 20 andelar per omgång. Igår, sista februari på Bergsåker som hade V75-omgången, så får vi 7 rätt. Synd bara att vi inte var ensamma. Men man får vara glad för det lilla, som andelen ändå gav. Bra tippat Stefan.

Imorgon måndag, blir det upp tidigt. För att efter frukost sticka iväg till Don Mueang internationella flygplats. Vi har dryga 6 mil till dit, och som ligger strax norr om Bangkok. Sedan blir det en vecka på Koh Lanta med pool, mat och trevligt sällskap. 

Apropå trevligt sällskap. Vid lunchtid igår, kom den här krabaten simmades från ingenstans. Jo, någonstans kom han ju ifrån, naturligtvis. Nej, nu ska jag inte uppehålla er längre. Ha en bra dag!