Visst kommer ni ihåg den klassiska sketchen från revyn Lådan, 1966 med Gösta Ekman och Tage Danielsson? Gösta Ekman ska göra valet att köpa antingen Aftonbladet eller Expressen. Lite så är det när man är på varuhuskedjan Big C är i Thailand. Man vet vad man vill ha, men vilken ska man ta av? Ta t.ex. tvätt- och sköljmedel. Där är det fyra långa hyllplan, fyllda på bägge sidor med olika märken, stora eller små förpackningar osv.

Att det fanns så mycket olika rissorter och leverantörer av ris, hade jag ingen aning om. Här köper man stora säckar och tar den som har bästa pris. Verkar vara huggsexa på att vara billigast, så ris är billigt här. 

Läsk, matoljor är det likadant med. Långa hyllplan och ett sortiment som inte gör valet lättare. Sist men inte minst. Där vi i Sverige har mjölken, har Big C importerad whisky.

Jag tänkte avsluta med att säga, Big C har allt. Men se det har de inte. I alla fall inte Big C i Samut Sakhon. Och det är borsthuvuden till min Oral-B eltandborste. Däremot 41 sorters olika tandkräm. Så nu får min kompis smuggla med sig borsthuvuden, inköpta från………..just precis, Clas Ohlson.  

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.