Snart en vecka till som vi kan lägga till handlingarna. Idag lördag ska jag på 50-årskalas i Granlo. Om än virtuellt. Vi ska ju hålla avstånd. En f.d. arbetskamrat och god vän, fyllde 50 den här veckan. Så det blir öppet hus där idag. Ska slå en signal och hoppas kontakten är god för kamerasamtal. Annars har veckan varit bra vädermässigt. Mycket varmt vissa dagar. Min senaste Tom Yumsoppa satte dock fart på kistan. Den var dock den bästa jag ätit på länge, så det var lite värt ändå. Annars håller man sig frisk än så länge. Tack och lov. Har blivit några sena kvällar och nätter, då jag sett på svensk TV. Fotboll så klart. Men också lite nyheter. Annars är SVT Play en välbesökt sida för mig. Nya E-böcker har jag också nu äntligen kunnat ladda ned. Började med boken Pojken som ingen ville ha. Fruktansvärd historia om en liten pojke och hans uppväxt. Trots alla ohyggligheter, rekommenderar jag den starkt.      

I onsdags 9 september, besökte vi grottan Khao Luang Cave i Phetchaburi. Dryga timmen med bil från oss. Kom man dit tidigt, vilket vi gjorde, så kunde man uppleva ljuset ner i grottan. En stor öppning i taket ut till omvärlden, där solens strålar nådde golvet i grottan. Det var magiskt. Många lät sig naturligtvis fotograferas i ljuset, så även vi. 

grottan

Vägen upp till grottan var brant. Som vanligt på sådana här ställen. Men för 25 Thb fick vi skjuts upp. Samma pris för alla. En hel del apor sprang omkring oss. Skyltar där vi ombads att inte mata dem, stod lite här och var. Ja, det var till och med förbjudet. Till och med nere på stan sprang de små aporna. 
Inne i grottan fanns en stor liggande buddhafigur, insvept i guldtyg. Grottgångar som slutade med ett litet altare med buddhafigurer. Det var inte mycket till ljus, så det blev att treva sig fram lite försiktigt. Hur gammal grottan med dess inredning är vet jag inte. Fanns dock ett foto där, taget 1910. Det såg likadant ut då som det gör idag. 

IMG_6416

Efter det så besökte vi en kompis till Ploen, innan det blev en sen lunch vid havet. Vi stannade där och la oss vi stranden. Runt omkring oss, höll man på att förbereda för ett 120-års jubileum. Såg ut som att de kan bli ett riktigt stort party där. Vad för slags jubileum man ska fira, fick jag aldrig reda på. Det är svårt när det inte finns någon information på engelska. Försökte läsa av en del skyltar med google translate, men det gav ingenting. Kompisen som vi tidigare besökt, dök upp med sin son. Dock slutade besöket här i Phetchaburi med moll, då vi blev vittne till ett drunkningstillbud. Nyheterna dagen efter, visade att mannens liv inte gått att rädda. Trots att det gått några dagar nu, så dyker bilderna upp i mitt huvud. Blir så illa berörd av sådana här händelser. 

IMG_6488

Tänker inte låta det här inlägget sluta med moll. Kan istället få glädja er med att vi väntar tillökning. Vår andra bananplanta väntar små bananer. Vi har just nu två bananplantor, där den första redan har bananer på gång. Men de tar tid på sig att bli färdiga, för att huggas ned. Att bananen är ett lite bär, visste ni säkert. Vad vi inte vet, är hur det kommer gå på V75 denna helg. Må bästa häst vinna och ett par skrällar, och att dessa finns med på vår kupong. Ha en trevlig helg på er. 

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.