Vad finns att berätta efter den här veckan som gått? Jo, att folk börjar hitta hit till Ploens shop igen. Det är inte någon jätteinvasion, men det märks att det dyker upp fler kunder än tidigare. Pandemin fortsätter som på så många andra håll i världen, även här. Men folk har börjat röra på sig lite mer nu, och därmed så ökar också festligheter, som bröllop och liknande. Vi får se och hoppas det inte är en tillfällighet. Bara de håller avstånd. 


Fest var det hur som haver förra lördagen. Om man nu kan kalla det för fest. Alla tempel runt omkring oss, samlade en massa människor för att ge gåvor till munkarna. Om det var enbart en lokal företeelse, vet jag inte. Hur som haver, så blev det ingen sovmorgon. Uppe med tuppen, käka frukost och sedan iväg. Efter lång väntan runt en byggnad, kom så vagnar och munkar för att ta emot gåvorna. Mestadels sådant som går att äta och dricka. Men också lämnade man pengar. Att ge sägs leda till att den som utför givandet samlar på sig meriter, som exempelvis kan leda till att givarens nästa liv blir mer behagligt (Wikipedia). 

IMG_6730

Många kom i sina vardagskläder, andra hade klätt upp sig riktigt fint. Dock undrar man om kvinnan, var medveten om vad trycket på hennes T-shirt representerar? Roligt var också och se skillnaden på vad folk hade på fötterna. Till sist har vi från matstället där vi käkade lite. Trycket på killens T-shirt, har jag sett flera bära på. Ser denna T-shirt säljas på många marknader. Kanske jag ska köpa mig en sådan, eller vad säger ni? Nä så illa ska det inte bli. Däremot blir jag påmind, att ha kortbyxor som täcker knäna om vi ska besöka tempel. Det är viktigt.  

Avslutar den här delen med lite bilder som ni kan kika på om ni vill. Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.


Här tänkte jag nu avsluta veckans inlägg. Men så kommer jag på, att jag glömt och berätta om ett annat besök vi gjorde förra söndagen. Hur kunde jag missa det? Hur som haver, så åkte vi tillsammans med Ploens dotters familj, till Wat Nong Hoi Temple i Ratchaburi. En dryga timmes bilresa. Det är åt samma håll som när man åker till Hua Hin.

Det jag tar med mig härifrån, är alla apor som finns där. Tror det var lika mycket apor där som antalet besökare. Oerhört tama men ändå inte påflugna. De visste att hålla avstånd i dessa pandemitider. Men det var mycket lätt att komma dem nära.

Tempelplatsen var oerhört stor. Man bjöds på mat från ett stort buffébord. Kommersen var i full gång, med försäljning av allehanda ting, buddhafigurer, smycken, krukor etc. Här kunde man samla på sig meriter. Tända ljus, rökelser, och på andra sätt som jag inte förstår än. Eller besöka en munk som satt där och gav sin välsignelse. Kanske inte ett av de vackraste tempelställen jag besökt, men som sagt, aporna tog hem priset. Har lagt upp tre filmer och lite blandade bilder från templet om ni vill kika. Hoppas det inte tynger ned inladdningen allt för mycket. 

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.


Ni som följde mitt blogginlägg från förra lördagen, minns kanske min efterlysning av kaffemugg. Tro det eller ej, men Nescafé hörde av sig och skickade mig en mugg med högeröra. Så nu kan jag äntligen få lyfta kaffemuggen med rätt hand. Trevlig helg.