Då har vi gått in i oktober månad. Jämfört med Sverige, är vädret här konstant, varmt och regn. Fast mest regn på nätterna, när man sover. Ser på fina höstbilder som en del lägger ut på FB från Sundsvall med omnejd. Vackra höstfärger när naturen förbereder sig för vinter. Janne från Alnö t.ex. bjuder nästan varje dag, med nya vackra bilder. Året runt. Här på gatan, bjuder ibland en del grannar, inte på bilder men på mat, bara så där. I torsdags, fick vi två plastbyttor med härlig räksallad av en granne. Perfekt och äta när det är varmt ute. 

Vår underdel till vattenpumpen som rostat sönder, och som gjorde att det läckte vatten, fick vi också utbytt. En granne hjälpte till att köpa och sedan montera dit den. Så nu är det rostfritt som sitter där. Annars rostar saker väldigt snabbt här. Ser på min cykel, vars en del skruvar har rostat. Här i huset, står en del verktyg i olja för att inte börja rosta. Det är alltifrån häcksax till skruvmejslar. Även bilen får sig en underredsbehandling ett par gånger per år. Men det är sådant man får leva med. Men hur som haver, är grannsämjan väldigt god. Man hjälper och stöttar varandra. Givmildheten är det absolut inget fel på.


Läser ett inlägg på Facebook den 30 september, förslag för turister som vill komma hit på lite längre tid. Villkor som gör att den vanliga “treveckorsturisten” knappast åker hit. Thailand vill helt enkelt inte ha hit oss. Man vill ha hit de som har stora spenderbyxor och fickorna fulla med pengar. Det är lätt och tro det, om inte annat. För de som vill vara här längre tid, ska man bl.a. kunna visa upp ett ofantligt sparande, långt innan man kommer hit. Det är helt sjukt. Villkoren kan ju snabbt ändras, men det förslag som finns nu, kan du läsa här InfoDet är väldigt smidigt att betala räkningar här tycker jag. Dock har man inte samma säkerhet, som vi har med Bank-id. Ska jag betala t.ex. min telefonräkning, loggar jag bara in på min Thailändska bank (app) och letar upp ikonen för mitt telefonbolag. Slår in mitt telefonnr. och vips så dyker räkningen upp. Sedan är det bara att betala och se glad ut. Alla räkningar har mer eller mindre QR-kod som man enkelt läser av med sin bank-app. Nu får vi tack och lov, bara två räkningar i vår lilla brevlåda, vatten- och elräkning. Vatten är billigt, el är dyrt.


En hel del vägar här, är inte belagda med asfalt, utan med cement. Kom förra söndagen cyklandes på väg till vårt varuhus DoHome. Vid en vägkorsning, höll man nu på att cementera upp vägen,  efter ett vägarbete. Var tvungen och stanna till ett tag. Ibland undrar man vad de håller på med. Men sedan när det är klart, är det hur bra som helst. Det här vägbygget har dock tagit ett antal månader. En del jobbar, andra sitter och tar igen sig. Eller grävmaskinisten som tar en tupplur i sin grävare. Ibland ser man inget folk alls på byggen. Möjligt det jobbar på nätterna, då det inte är så varmt. Här får man hur som haver, verkligen testa sitt tålamod. Det blir helt enkelt klart när det blir klart. Eller hur man nu ska uttrycka sig. 


När vi ändå är inne på vägar, kan vi vända blicken till infarten för vårt område. Där fanns i början av året, en 7/11-butik plus ett matställe bakom butiken. Samt en kiosk som sålde drycker, kaffe, läsk. När sedan pandemin drog igång ordentligt, har människor gjort allt för att hitta nya inkomstkällor. Nu på vår infartsgata, är det fullt med kiosker som säljer drycker och mat. Hård konkurrens är det, men man får väl ihop till mat för dagen kan jag hoppas. Maten som lagas, är hur god som helst. Vi har ju ett matställe precis där vi bor, och som man nyttjar lite då och då.


Näst sista inlägget i det här blogginlägget, får bli lite från marknaden här i byn. I torsdags, var det full rulle på kommersen. Mängder av marknadsstånd med kött, fisk, grönsaker and you name it.
Ingefära 1 kg, för 60 Thb. Runt 17 svenska kronor. Bra kvalité. Man tackar.
Lätt och tappa bort varandra här. Jag går alltid bakom Ploen, så hon ser inte mig om jag stannar upp, och tar en bild på något. När jag är klar, så vips är hon borta. Som ett värsta Joe Laberotrick.

Vill man vila lite, kan man äta på något ställe, eller gå in i ett tempelrum och få lite lugn och ro. Brukar vara rätt svalt där om fläktarna är igång. Marknaden ligger precis vid ett tempel. Det finns dock ett litet problem med marknadsbesöket, och det är alla parasoller. Man får ducka hela tiden, nästan i alla fall. Eller så är det någon elkabel som hänger tvärsöver där man går. Men det är sådant man får ta. Man kan ju inte be alla höja parasollerna, bara för att jag kommer. 


Klicka för större storlek


Jag har fått ett problem och gör nu därför en efterlysning. Trots att jag är vänsterhänt, vill jag lyfta min kaffekopp med högerhanden. Men kaffemuggen jag använder vid t.ex. frukost, har örat på vänster sida. Hojta till på FB om ni vet av, var man kan inhandla en kaffemugg med örat på rätt sida. Trevlig helg!