Då är man på väg. Sundsvall-Arlanda-Moskva-Bangkok, ja så ser restrippen ut den här gången.  Landar onsdagsmorgon strax efter 08:00. Blir några timmar på resande fot. Hoppas kunna få en stol vid nödutgången, så man kan sträcka ut och få sig lite sömn på resan. Första gången jag flyger med Aerofloat och framför allt, första gången jag trampar rysk mark. Handbagaget består av elektronik, vilket jag hoppas passerar säkerhetskontrollerna utan problem. Jo då, jag har checkat att det ska vara okey. Men man vet aldrig. Får ljuga lite och säga att jag kände Tumba Johansson, hockeylegendaren. Han var stor i Putinland. 

Mitt incheckade bagage innehåller bl.a. en liten julgran från Clas Ohlson, en tomte från ICA Esplanad. (ej betald reklam), en sjungande fisk, radiostyrd spindel. Hoppas inte ev. röntgenapparater får spunk på mitt innehåll i resväskan. 

Det första jag ska göra när landningen är genomförd, passerat passkontrollen, hämtat väskan (hoppas den kom med), växlat lite pengar, är att åka till min lilla restaurang i Samut Sakhon, så jag får min soppa Tom yum. Då som först, känner jag att man är tillbaka i Thailand. Oki doki, over and out för den här gången. Klart för avgång SJ, tuff tuff tuff……..