Tyvärr blev det inget inköp av guppyfiskar efter förra helgen. V75 var med oss den här gången. Sprack tyvärr i första, där vi hade typ 57 hästar. Men så vann den 58:e. Sedan så ramlade de in, allteftersom. Slutfacit blev 6 rätt a 105:- per andel. Jo jag tackar jag. Allt närmare full pott. Har ju tidigare sagt att jag ska byta V75 mot guppyfiskar, men det låter få vänta på sig. Vågar inte sluta. Eller så kanske man kan köra både V75 och guppys. Nog tjatat om det för en stund.

Det virtuella födelsedagsbesöket i Granlo, även det förra helgen, gick bra. En del av mina gamla arbetskamrater, fanns också på plats då jag ringde. Kul och få återse gamla vänner. Härligt med teknik ibland och framförallt när det fungerar som det ska. Vi skulle hålla avstånd, enligt födelsedagsbarnets förhållningsorder. Vilket gjordes med råge.   

Annars då? Ja, det blir liksom vardag här också. Jag kommer dock alltid vara “turist” i landet, så det känns ibland som jag bara är här på semester. Senaste boklånen har jag läst. Står utan böcker för närvarande. Nästa datum för lån av E-bok är den 27 september. Vår lilla täppa där vi satt frön, gror på bra. Dock sabbar häftiga skyfall vår små frötelingar. Men då placerade Ploen stora bananblad över dem som skydd. Gjorde sedan skåror i bladen, så de får lite vatten i alla fall. Om än inte så våldsamt. Smart där tycker jag. Ibland kan Ploen morra lite åt mig, då hon tycker jag ger våra växter för lite vatten. Det jag tycker är lagom, är alldeles för lite. Man tänker inte alla gånger, att det kan vara rätt torrt i jorden. Vissa krukor t.ex. fyller jag till bredden, och man ser dagen efter vad mycket vatten som dunstat.      

Maaaa. Nu tror ni att tangentbordet fått fnatt. Men icke. Maaaa, med lite utdraget på a betyder hund. Och en hund, är anledningen till att mitt smörgåspålägg, halverats väldigt snabbt senaste tiden. Min tidigare svarta vän, har jag inte sett på bra länge nu. Däremot kommer det nu varje kväll, en annan krabat på fyra ben. En lurvig sak som jag tror tillhör någon granne. Han har ett hundhalsband, vilket markerar att han hör hemma någonstans. Honom får man klappa och klia, det gillar han. Han springer inte undan som de andra gör. Ja, om man inte kommer på cykel förstås, då jagar de istället. Hur som haver, är det svårt att inte låta bli och bjuda på något, när han kommer. Så det får bli mitt smörgåspålägg. Ja, ja, blir han glad så blir jag nöjd. Han viftar på svansen om inte annat. Ska prata med honom, och höra om jag inte kan få ge honom ett bad. Pälsen skulle verkligen behöva det.

IMG_6526
IMG_6525
IMG_6528

Annat ätbart som gått åt, är melon. Vet inte hur mycket jag ätit denna vecka. Så gott nu, när det är varmt ute. En hel melon, kostar runt en tia bara, så det är billigt. Rätt kul när man handlar melon på marknaden. Man ska knacka på dem. Hör man ett dovt ihåligt ljud, är den mogen. Har den en skrumpen liten stjälk kvar också, visar även den på att melonen är mogen. För mig var det lite ny kunskap. Och kunskap väger ju inte tungt.

Oki doki gott folk. Jag ska väl inte uppta er tid något mer nu. Jag mår bra och det hoppas jag ni också gör. Vi avslutar väl där jag började detta inlägg. Att dagens V75-tävlingar fortsätter på vårt vinnarspår, och att luftslottet man bygger kan bli verklighet. Trevlig helg på er.