Förra veckan avslutades på ett formidabelt sätt. Fotboll, derby, AIK-Hammarby, slutresultat 3-0. Räknar man in bägge derbyna i år mellan lagen, blir slutresultatet 5-0. Hoppas det här kan bli vändningen för AIK och klättringen uppåt i tabellen, kan börja. 


Är det inte hundar, så är det apor som får käk. Började med att Ploen var och släppte ut en lite mus, som vi fångat i butiken. Hon kommer hem, och berättar att det är fullt med apor vid apstället. Får med mig en påse majskolvbitar, upp på cykeln och iväg. Tar bara 30 sekunder att cykla dit. Före mig, är det någon i en bil som ger dem en halv melon. När jag kommer fram, ställer jag ner min påse. The Big Boss, ska ju självklart äta först. De andra aporna göre sig icke till besvär. När han är nöjd med melon, majskolv så har han hittat en kexbit av något slag. Med den i famnen, rusar han upp i ett träd. Då är det fritt fram för blir de andra, att ta för sig av käket. Att stå och titta på dessa apor, är nästan som att gå på bio. Det är spännande, roligt och ibland dramatiskt. Satte ihop ett litet collaget av bilder, som kommer från den film jag tog på plats. Blir lite bättre kvalité om du klickar på collaget, och ser i större storlek.      

 


Det här med att uppfylla en dröm var det ja. Ibland kan jag fundera på varför människor, ondgör sig över andras lycka. Ser dagligdags kommentarer på Facebook, där folk reagerar negativt på andra människors framgångar. Hur stor eller liten den än är, vilket är skrämmande. Lycka är inget som bara kommer av sig självt. Det får man jobba lite för. Kommer ingen liten fe, och viftar med sitt spö och uppfyller mina drömmar, önskningar. 
För mig personligen, är mitt boende just nu här i Thailand, en stor grej. Men kanske liten för någon annan. Är jag lycklig nu då? Lycklig vet jag inte. Men jag är oerhört glad att få kunna uppleva det här livet just nu. Det blir något helt annat, än när man bara är här på tre veckors semester. Jag tror också det här var en bra övergång för mig, att gå från jobb till pensionering i Thailand. Var tvungen och googla lite på drömmar, uppfyllelse etc. Bara för att få en bekräftelse på att jag inte är helt ute och cyklar. Men det skulle jag inte gjort. Finns hur mycket skrivet som helst där ute på nätet. Vilket kändes skönt för mig. Hittade en liten mening som får avsluta det här lilla avsnittet:
Kommer du ihåg den där personen som aldrig tog några risker? Nej, det gör ingen annan heller.


I veckan kom det besked vad som gäller för den enskilde turisten som vill komma hit. Ett krångel utan dess like, som absolut inte ger några turister. Möjligtvis två spridda och en i klunga. Hur länge detta gissel ska pågå, är det ingen som vet. Har man tänkt fira jul- och nyår här i landet, bör man nog kanske tänka om. Som någon skrev på ett forum “För min personliga del så är Thailand helt ointressant, så länge de har karantän, COE, covid-tester, boka speciella flighter och hotell innan resan o.s.v“. Villkoren och vad som gäller framöver, liknar ett brädspel. 🙂 Nu är jag redan här, så ingenting gäller mig. Sant! Men jag tänker på alla de som vill komma hit, som de brukar göra varje vinter och vår. Åka till sina favoritställen. Jag vill ju också gärna kunna möta upp, mina bästa vänner på Koh Lanta nästa år. Ja, ja, den som lever får se. 


 Nej, det kommer inte bli något skrivet om V75 eller guppyfiskar i detta inlägg.


Var till grossistvaruhuset Macro i veckan. Behövde handla hem lite bröd, pålägg, ägg. När jag gick där, blev jag så sugen på köttbullar. Det ska jag göra var min tanke. Väl framme vid köttavdelningen, hittar jag bara mycket grovt malen köttfärs. Men fick sedan tips om att köra med elvisp. Ja ni hör, man är novisen vid spisen. Dock finns just nu ingen elvisp i huset. Får se vad Macro eller Home Do har för elvispar att inhandla. Troligtvis är det märken som man aldrig har hört talas om. Jag får återkomma om det. Kanske.

egg-2414729__340

Den här veckan har varit fylld med beställningsjobb för Ploen, vilket också betyder inkomster.  Det har blivit en del riktigt sena kvällar för henne. Ja, för mig också, då jag aldrig går och lägger mig före henne.  Vill finnas till som sällskap när hon jobbar.   Annars under pandemin, har det blivit en hel del munskydd gjorda. De på bilden har faktiskt gått iväg till Sverige.   Klänningen till höger som är klar nu, för den får kunden betala 1000 Thb. Många timmars arbete, och i våra ögon lite betalt.   Men det är så det ser ut. 


Tänkte jag skulle avsluta detta “pyttipannainlägg”, med att visa er området där jag bor, lite från ovan. Det får bli med hjälp av Google Earth. I menyn här ovan, finns en undersida till Samut Sakhon, märkt Karta – Samut Sakhon. Där kan man bland annat klicka på den andra kartbilden uppifrån, och vandra runt på min gata. Tyvärr var vi inte hemma då de for förbi och fotade.
Men klicka nu på kartbilden nedan, och få en liten inblick hur området ser ut där jag vistas. Med det, får jag önska er alla en trevlig helg. Yes, jag klarade att inte skriva om V75 eller guppys.