Suck! Hur kan jag? Varför använda en rubrik, där jag nästan slår knut på mig själv. Jag funderar på kvalitet eller kvalité – hur stavas det? Vid närmare efterforskningar är svaret, att det kan stavas både kvalitet och kvalité. Varför har man så egentligen? Hur stavar en nobelpristagare det ordet? Ta t.ex. ordet väggavel. Helt okej, eller hur? Men om jag måste avstava det, då blir det vägg-
gavel. Helt plötsligt finns där 3 stycken g efter varandra. Må vara att det tränger sig ett bindestreck emellan. Nej, nu ska jag inte snöa in mig mer i detta. Det bara blev så. Vad vill jag då säga med orden kvalitet och kvantitet? Jo, såg att med detta inlägg, är det bara 8 kvar till 100. Alltså 100 inlägg sedan jag landade här den 18 december förra året. Nu vill jag inte att den siffran i sig, ska vara något märkvärdig. Viktigare att innehållet är bra, kul, intressant. Vilket inte är så lätt alla gånger. Men ni ska veta att jag gör mitt bästa. Hitta någonting nytt att berätta. I slutändan ligger ändå allt i betraktarens ögon. Som jag sagt tidigare, det blir även vardag här också. Det är ingen semester man är på längre. Även om det kan kännas så ibland.

Hitta något nytt, gäller även mina fotogallerier här på bloggen. Är inte riktigt nöjd, med alla de jag har testat eller köpt. Därför kommer jag fortsätta experimentera med detta. Eller så kanske det finns någon som kan tipsa på ett bra fotogalleri för WordPress. 


Det hade jag ingen aning om. Tänkte skriva lite om djuren i Thailand. Googlade på engelska, vilket som är det farligaste djuret här i landet. Vet ni vad svaret blev? Jo, det blev Farang, alltså jag själv. Farang (eller falang) är thailändarnas benämning på vithyade människor, både turister och de som bor i Thailand. Så kära Google, hur kunde bli så här? Men vid närmare eftertanke, kanske har Google lite rätt ändå. 


Nu lite om bröllopsfesten, förra söndagen här på vår gata. Började redan strax efter fem på morgonen, med musik och munkar som pratade. De gav brudparet en massa välsignelser och böner. Det munkarna sa, gick ut i högtalarna, så hela gatan hörde. Även jag, när jag vaknade upp i min säng. När morgonbestyren vara klara, var det dags för frukost. Men först måste jag ut och fota lite från gatan. Efter ett tag, kommer enorm musik dunkande från ingenstans. En stor buss, fullastad med högtalare, öste på med musik på högsta volym. Efter kom ett följe av gäster, bärandes på en massa gåvor till brudparet. Själv stod jag bara kvar och filmade, å filmade. 

Ibland tror man det var planerat, eller så var det bara slumpen, att våra vägar skulle korsas. Den thailändska svensken som av en händelse, lånade vår toalett. Gjorde ett inlägg om det förra söndagen. Han berättade, att det skulle bli fest med mat senare på kvällen, i hyrd lokal på stan. Jag har ju själv haft turen, att bevista sådana tillställningar. Mycket mat, 10 rätter och fritt med alkohol. Först trodde jag de kanske skulle äta på gatan, under partytälten. Men det var enbart bara för ceremonin. Även då fanns det att äta och dricka, såg jag. Senare på eftermiddagen var partytälten borta, och allt var sig likt igen på vår gata.

Apropå dricka. Nu ska ni se min kortegefilm som är på dryga 6 minuter. Jag har inte klippt något i den. Vill ni ska känna samma feststämning som jag gjorde. Cirka 3 och 25 in i filmen, dyker tre killar upp. Den ena är redan på lyset. Men det hindrar honom inte att öppna en flaska med whisky. Mitt framför ögonen på mig. Se gärna vilka gåvor de kommer med. Bl.a. köttbit, kyckling. Vet inte vad de ev. skulle kunna symbolisera. Men så är det här. Bara gilla läget och njuta. 

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån (21 bilder)


Hantverksarbetet fortsätter i shopen. Tygblommor tillverkas, till att dekorera Phan Khan Mak. Den som bär dessa pokalliknande tingestar, går alltid först i bröllopskortegen. De innehåller pengar till brudparet.

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån (7 bilder)


Jag måste bara få visa dessa vackra tygstycken, Ploen har sytt. Det har blivit riktigt sena kvällar för henne nu, än vad det normalt brukar bli. Den här veckan, har det varit extra mycket folk i shopen. Tack och lov, har Ploen fått hjälp av sin dotter med vissa delar.
Photo övre bilden: Sirichai Namprayong


Klicka på bilden för större storlek


Skönt, nu får jag stanna i landet ytterligare 90 dagar. Som ni kanske känner till, måste jag var 90:e dag anmäla mig till immigration. Gjorde detta i torsdags över internet. Tog max två timmar, så var det klart. Bra när man kan göra det utan att besöka dem. Nästa slutdatum blir 26 januari nästa år. Man kan göra detta tidigast 10 dagar före och 7 dagar efter, 26 januari. 


Nu ska jag avsluta det här inlägget. Måste ha lite att skriva om nästa vecka också. Även om det slank med lite kvantitet den här gången. Fredag när detta inlägg skrivs. Blir tidigt i säng då torsdagen blev en lång dag. Kom inte i säng förrän klockan 03:00. Det var ju fotboll på TV. Men vad hade jag för det, då matchen slutade 0-0. Innan fotbollen, han jag se dokumentären Trump: Fyra år från insidan (3 delar). Finns på SVT Play fram till 24 oktober 2021. Rekommenderas starkt. Med det sagt, får jag önska er alla en trevlig helg.