Möttes igår på webben av den tragiska bilolyckan, där 4 ungdomar miste livet och där två svårt skadade, vårdas på sjukhus. Detta i skrivande sund. Tankar går naturligtvis till anhöriga och deras familjer. Tyvärr är detta vardagsmat här i Thailand. På TV rapporteras och visas det från flera av dem. Även om de maskar och pixlar, är det inga trevliga bilder de sänder ut. Varför man gör så här i Thailand, har jag ingen aning om. Jag vet ju hur Ploen kör bil, men man vet inte hur de andra kör. Ibland kan jag tro att man befinner sig på en bana för formel 1-bilar.

Den här veckan finns inget inplanerat. Ska väl iväg och handla lite på Macro, bröd, ägg , kaffe typ. Resten köper vi på marknaden. Det har varit lite ostadigt väder de sista dagarna. Undrar om vi är på väg in, i regnperiod här i Samut Sakhon? På dagarna är det okey, men det är några nätter nu som det har regnat. Igår söndagskväll, var det riktigt behagligt ute. 

Sista helgen i maj, är det som bekant alltid Elitloppet på Solvalla. Igår var inget undantag, trots coronatider och ingen publik. Tycker det var en värdig vinnare som vann, Propulsion. Vilken häst. Gick i försöket, tredje spår hela vägen och slutade ändå trea. Sedan upploppet i finalen, man får rysningar. Hästsport när den är som bäst. 

Thailand börjar så sakteligt öppna upp igen. Men det gäller att även i fortsättningen vara noga med handtvätt, munskydd och handsprit. Det sistnämnda försöker jag undvika. Behöver inte handsprit i varenda butik man besöker. Känner att händerna inte riktigt mår bra av det. Börjar man släppa in turister vilket man vill, kommer det troligtvis ställas stora krav. Garantier att man är frisk, försäkringskrav och tydligen karantän i fjorton dagar. Får se hur man löser karantänbiten. Men mycket kan ändras innan dess.

Tänk att det är 1 juni idag. Tiden går alldeles för fort. Om en månad, börjar semestertiderna dra igång. En annorlunda sådan, för de allra flesta kan man tro. Men först ska vi njuta av den här dagen och veckan. Var rädda om er.