Taket utanför huset, vi kan kalla det för utegården, hade sett sina bästa dagar. Takställningen hade släppt från huset, så risk för att det skulle rasa ned var stor. Nytt tak och fäste av takställningen, var ett måste. Efter att vi accepterat anbudet, så satte man igång. Bort med det gamla plasttaket, lösgjorde takställningen, kapade, mätte, byggde, svetsade, målade….

Nu har vi en takställningen som skulle kunna hålla för en jumbojet tror jag. De vet vad de gör grabbarna. Fast det här med säkerhet ligger nog dem inte varmt om hjärtat. Svetsar ibland utan skyddsglasögon. En han blundade under tiden han svetsade, bit för bit. För att inte tala om elen, hur den ser ut från maskinerna och till vägguttaget. Welcome to Thailand.

Nu väntar vi bara på plåttaket som ska monteras. Jag ville ha plast, men tror nog att i det långa loppet, blir det mer hållbart med plåt. Kostnaden för att allt arbete från början till slut inkl. plåttak, landar på cirka 8300 kronor. Oki doki! Lovar visa slutbilden, när det är klart.

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.