Då är vi tillbaka till Phayao som vi lämnade igår. Det var en härlig tur norrut, där vi inte var långt ifrån gränsen till Burma. Starka upplevelser när vi bl.a. var utanför grottan där fotbollskillarna blev instängda. 

Idag blev det två tempelbesök. Var vi vid White temple igår, så blev det blue temple idag. Wat Rong Seur Ten Blue Temple i Chiang Rai. Stora drakar som vaktade ingången till templet. Mycket vackert tempel.

Nästa tempel som stod i tur var Huay Pla Kang Temple. Flera fina byggnader med en otroligt stor vit buddha som var uppbyggd på en hög kulle. Besökte först en hög byggnad, där jag tog trapporna upp till toppen. På varje våning fanns en figur i någon form. Från toppen hade man en sagolik utsikt. Så får man lite motion på köpet.

Höjdpunkten här var naturligtvis den enormt stora buddhafiguren. Man kändes lika liten som en myra typ. Kändes mäktigt att gå alla trappsteg upp till buddhan. Slut var man, men som tur var kunde man åka en liten minbuss tillbaka.

Efter lunch så han vi med ett besök på en stor teodling, Choui-Fong Tea Co. Mycket te kunde man dricka och köpa, men inget kaffe om man ville ha det. Egentligen inte så konstigt, eller hur?

Så hade jag lovat på FB att berätta något. Skrev det som en påminnelse till mig själv bara. Det är inget speciellt egentligen. Eller kanske de är det. Det jag har märkt här i norra delen, är att det är så rent överallt jmf. med hemma i Samut Sakhon. Där dumpar de sopor och annan bråte, lite överallt. Men inte här. Vad det kan bero på har jag ingen aning om. Ska försöka ta reda på det.