1 350 bath, cirka 407 kronor. Vad kan nu detta vara? Restaurangnota? Lotterivinst? Nej, det är vad vi betalade för ett rum och tre nätter, när vi checkade ut idag. Sedan var det inte direkt något femstjärnigt ställe. Det ska poängteras. Men okey för en kortare tid. Bra ekonomisk start på den här dagen.

Vi befinner oss nu på en resort i Chiang Mai, Green Park Resort. Nu kan vi snacka om uppgradering av rum för natten. Synd att det bara blir en natt här. Staden är, det lilla jag sett i kvällsmörkret när vi åkt bil, att det är en liten pittoresk stad.

Dagen började annars med ett besök White Tempel. Men gud vad häftigt. Eller kanske man ska säga ”men Buddha vad häftigt”. Allting var klätt i vitt. Även detta fanns på min önskelista ”must be seen”. Det var så vackert. Jag gjorde en kort livesändning därifrån. Var bara helt tvungen att få försöka visa er detta vackra ställe.

Vid lunchen, tycker jag gör inget annat än äter, frågar Eck mig, Ploens svärson om jag hört talas om grottan där ett fotbollslag fastnade. Det visade sig att den låg bara en timmes resväg från White Tempel. Så nästa hållplats kommer bli ett stycke historia.

När vi kommer fram till första avfarten till grottan, var vägen avspärrad. Men vi passerade den. Vid nästa avspärrning, stod ett gäng och lät sig fotograferas vid en skylt. Men vi passerade den avspärrningen också. Så när vi kom fram till stället, reser sig en man upp från en stol. Eck säger någonting, och då pekar mannen var vi kan parkera bilen. Trots att grottan var stängd, därav vägspärrarna, så erbjöd mannen oss att se entrén upp  till grottan och lite av omgivningarna. Grottan var nu stängd på grund av Covid-19. Öppnar dock nästa månad. Han bad oss att inte lägga ut några bilder på sociala medier. Fick hans chef se det, skulle han inte bli glad. Vi skulle  absolut inte få vara där egentligen. Då grinden upp till grottan var stängd, så såg man bara lite av grottöppningen. Men det var mäktigt att bara få vara där,  och vars händelse som en hel värld följde.

Innan sänggående, blev det mat på ett hål i väggen. Nylagat, gott och billigt. Dagen avslutades med en utgift på 120 Thb. God natt!

PS…Sedan jag gjorde det här inlägget, har grottan öppnats igen. Så nu lägger jag ut de bilder jag tog därifrån…DS

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.