Då lämnade vi idag Ploens systers hus. Dock ej i gryningen, men några timmar senare. Här åker man när man är klar. 

Vart har vi då hamnat idag? Ja, nu är vi på ett hotell i Phayao, som är en provins i norra Thailand. Provins-huvudstaden är Phayao town.  Vi befinner oss vid den blåa pricken på kartan. 

En rätt så pampig hotellentré  med foajé, mötte oss när vi kom. Men rummet som sådant var inget märkvärdigt. Måste vara rätt så billigt här. Får väl se vad det kostar när vi checkar ut.

Ploens dotters svärmor, som också är med på resan, är härifrån. Hon har sin dotter boendes i trakten. Så vi körde henne dit och där sover hon inatt . Det var rätt kul när vi kom, för alla grannar och annat löst folk, kom från alla håll och ville hälsa. Även byns hundar. Träffade en amerikan  som bodde där också. Det är kul att träffa andra faranger, för de tar alltid tillfället att prata en stund. 

Annars har de flutit på bra idag. Enda fadäsen var när jag fick en skål med mat utspilld på mina brallor. Jag var iskall, till skillnad mot servitrisen. Men jag lugnade henne, och sa att det kan hända alla. Tur det inte var någon het soppa. Annars var stället rätt läckert. Satt bl.a. en bil på en glasvägg. Oki doki! Nya utmaningar imorgon. Återkommer då.

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.