Städer, badandes i kvällsljus från oändligt många lampor, är alltid speciellt. Bangkok är inget undantag. Om Kalle på TV kl. 15:00 är en tradition sedan ljusår tillbaka, är jag bara inne på min andra julafton, sittandes på en båt och äter god mat. Samtidigt som man får sig en liten båttur, uppför och nedför Bangkok river och se detta ljusflöde lysa upp Bangkok.

Julafton igår samlade 11 personer. Eftersom det här var min lilla julklapp till dem, såg jag redan nu en kilometer lång slutnota. Fat efter fat ramlade in över oss. Det som någon beställer, är ok för oss andra att ta av. Det blir liksom en buffé av allting. Det blev som sagt mycket mat till slut, innan notan kom som ett brev på posten.  Där och då fick jag mig en rejäl chock. För elva personer, säkert 100 kilo mat, ett antal stora Chang plus båtresan, slutade hela kalaset på cirka 2000 kronor. Jag såg det som om jag vunnit en storvinst på Triss.

På vägen hem med båten, möttes vi av två stora fyrverkerier. Det räckte liksom inte med ett fyrverkeri, nä här skulle det dundras på, så länge Bathen räckte. Kosta vad det kosta vill. Hur som haver, blev det ett fint avslut för denna julafton, anno 2019. 

Idag juldagen, blev det ett besök på det enormt stora varuhuset Robinson. Alltid så enormt fint dekorerat till jul. Ska försöka lägga upp lite bilder på detta senare. Nu blir det vila resten av dagen. 

PS…Bilderna är skarpa i telefon, men här på siten och med WordPress, blir det inget bra. Får undersöka den saken lite senare…DS

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån (11 bilder)