Kanske dags för en allmän liten lägesgenomgång så här i mars månad.  Många av er frågar hur  läget är, andra inte.  Hoppas ändå att man genom mina små blogginlägg ibland, förstår att läget är bra.  Detta trots Coronaläget här och i övriga världen.  Här i Thailand börjar man faktiskt skruva upp  och skärpa till regler men också  bli lite ödmjuka. Det sistnämnda gäller de som inte kan komma hem på grund av inställda flyg, och vars uppehälle håller på att gå ut.   Ett papper från ambassaden ska tydligen räcka för att kunna få ytterligare 30 dagar.  Hörsägen säger att man på någon immigration, rakt av utan papper, fått 50 dagar. 

Däremot kommer det  framöver bli mycket svårt att komma in i landet. Många länder runt Thailand har stängt sina gränser.   Oavsett varifrån man kommer, ska man innan man kliver på planet, alltså vid incheckning, kunna visa ett hälsointyg som inte är äldre än 72 timmar, och som visar att man är virusfri.  Hälsoförsäkringar som har en lägsta medicinsk täckning på 100 000 amerikanska dollar behövs också innan man kliver på. Vet inte om man testar   i Sverige om man inte uppvisar någon symptom.  Då får man väl gå till en privat klinik och det brukar kosta. Tvivlar på att man kan fixa en försäkring med de krav som ställs just nu. 

Det här är vad som framkommit idag den 19 mars. Imorgon kan det vara nya bud som gäller . Den ena säger så och någon annan säger si. Många är också självklart oroliga för plan som ställts in. Flygbolag och resebolag är omöjliga att nå.  Så för  mig personligen, är jag glad att jag slipper känna en sådan press just nu. Men vem vet vad som händer i maj. Kanske inte får min extension, och då är jag rökt.  

För övrigt då, undrar någon.  Jo men det är bra.  Visst går tankarna att  vilja åka hem. Skulle ljuga om det inte var på det viset.   Tack och lov har jag tät kontakt med min bästa kompis och mina andra  tidigare resevänner. Ett par arbetskamrater har jag också kontakt med, både med samtal några gånger och  via messages.  Så på det sättet känns det bra. Gäller och underhålla svenskan 🙂 

Annars går dagarna med raketfart tycker jag. Helt plötsligt är  klockan  17:00 och det är dags att vattna allt det gröna.  Ser en hel del film som jag hade med mig. Följer nyheterna så gott det går via SVT Play,  Så tråkigt att allting blir uppskjutet/inställt som teatrar, fotboll, hockeyn som bara lade ned  etc. Så är det nu på turistställena också. På Koh Lanta stänger alla barer, pubar, nattklubbar och massageställen  från och med idag den 19 mars och några veckor framåt. Restauranger får hålla öppet!

Här i Samut Sakhon går livet vidare. Tog ännu en cykeltur till vårt stora varuhus Home på em. Skulle se om de hade någon snabbkoppling för vattenslangar. Och det hade de.  Hem passerade jag marknaden.  Idag var det hur stort som helst. Det är en fröjd att bara promenera runt, och kika på allt gott och annat som de säljer.

Maten och magen fungerar bra. Har inte varit dålig en enda dag sedan jag kom.  Självklart saknar jag en tub bruna bönor ibland, eller gräddstuvad pytt. Eller varför inte en enkel falukorvsring.  Hoppas snart kunna åka till Hua Hin. Ska finns lite  “svenskvaror” där någonstans. 

Nej, nu ska jag inte uppehålla er något mer. Ni vet  nu i alla fall att läget är bra och att jag längtar hem lite , lite så där ibland.  Men  bara ibland.


Tha Chalom