Vi har nu varit hemma i snart en vecka knappt.  Vad händer då? Jo vi ska ut och resa igen. Men bara vara borta en natt,  tack å lov.  Nu blir  det  Hua Hin som får ta emot oss, och erbjuda en natt på hotell Hilton.   Blir glad att vi inte ska vara borta längre. Ja, dels går det åt mer pengar. Men också att växterna vissnar.  Nu när vi kom hem från trippen i norra Thailand, hade en del grönsaker vissnat. Hade hoppats på lite regn under tiden. Men grannen tvärs över vägen, kom med ett par krukor och nya grönsaker. Tacksam för det. 

Annars har veckan förlöpt som vanligt. Regnar på nätterna och uppehåll, ibland sol på dagarna.  Dock har det hänt en sorglig sak. Mitt favoritställe som lagar så god Pad Thai, har tydligen slutat med det. Ingen aning om varför. Kan bero på Coronan, inga inkomster och därmed kanske svårt att köpa in råvaror. T.ex. räkor som ingår i Pad Thai. Här har jag alltid fått stora fina räkor. Det var likadant på ett par ställen till här i byn, ingen Pad Thai.  Åkte istället till  köpcentret Robinsson och åt Pad Thai där. Okey, men väldigt små räkor.   Tråkigt är det. Man får hoppas det kan ordna upp sig, för alla de som driver matställen.

Min hundkompis, som alltid brukar ligga på stenbordet utanför när man ska stänga shopen, har inte synts till på bra länge nu. Varken före  vår semestertripp eller sedan man kom hem.   Man får hoppas det inte har hänt honom någonting.  Apropå djur, så cyklade vi en sväng härom kvällen. Kom förbi vid apstället, där det satt en stor rackare och käkade. Jag stannade cykeln och började prata med apan. Men  se det skulle jag inte gjort. Fräste åt mig och visade tänderna. Samtidigt så gjorde han  eller hon ett lite språng framåt.  Det blev att dra därifrån illa kvickt.   Precis  som jag nu gör från  det här inlägget. Höres gott folk.