När man går ut och äter på restaurang, uppskattar jag thailändska menyer. Inte för att jag vet vad som står där, utan att jag får betala thaipris. Inga dubbla priser här inte. Men det var inte de jag egentligen ville berätta om. Utan det är vad som står på menyerna? Vad är det jag får om jag beställer det ena eller det andra? Brukar då använda mig av telefonappen google translate och kameran. 

Bara låta kameran läsa av bilden. Sedan får google översätta från thai till svenska. Kanske engelska är att föredra, för att få en bättre översättning. Men det bli inte lika roligt då. Nu kan det bli väldigt konstiga, roliga maträtter när jag använder svenska. Men jag får ju i alla fall lite hum, om det är typ kött eller fisk som står där på menyn. Använder även “googlekameran” när jag är på stan. Vad står det på skyltarna? Vad kostar en vara om man skriver siffror på thai? Nu undrar ni säkert vad som står i rubriken för det här inlägget? Det har jag faktiskt glömt bort. Ni får googla på det. 

Klicka på bilderna för större storlek. 

Menyn behöver nog ingen förklaring. Den högra bilden handlar om att skänka pengar, så de kan slutföra underhåll och reparation av tempeltoppen. Detta tempel är närmast mig här i byn. Det är också här vår marknadsplats ligger.