Ska inte klockan i telefonen ringa snart? Jo jag vet att det är lördagmorgon. Kanske en av veckans höjdpunkter. Men jag vill att klockan ska ringa nu! Nej, jag är inte och kommer inte bli tokig. Är det någon morgon man besöker marknaden, så är det tidiga lördagsmornar. Här och just då, kan man i stort sett, handla det mesta. Naturligtvis dominerar grönsaker, frukter, fisk och kött.

Men också mycket annat tok. Mötte nu senast en ambulerande kastrullkvinna. Eller mannen som sålde gammalt skrot. Vad sägs om en dammsugare som sett sina bästa dagar t.ex.  Såg ingen dammsugarslang. Synd jag inte fråga vad han skulle ha för den.

Annars älskar jag bara  sådana här marknadsplatser. Se alla grönsaker i olika färger, känna matdoften från alla grytor och kärl. Handla en middag för två inklusive ris, 20-30 kronor. Eller handla ett klädesplagg. Provar, gör man direkt utanför marknadsståndet.

Kommer man strax efter 07:00 på morgonen, är det otroligt mycket folk som redan har anlänt. Vuxna som barn. I bakgrunden av alla dessa marknadsstånd, reser sig platsens tempel. Templet som aldrig blir färdigreparerat. Saknas visst pengar.   

 

Lite i kontrast med vad som händer på marknaden. Där allt verkar flyta på. Kanske inte för mannen med dammsugaren. Billig ja, men saknar dammsugarslang.  

 

 

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.