For till Bangkok 10-11/2, för en natt på Millennium Hilton Bangkok. Satt i bilen och funderade på hur jag skulle hälsa, vad jag skulle säga om jag skulle stöta på Paris Hilton. Men vad hade jag för det, när hon nu aldrig dök upp. Men inte blev jag så ledsen för det. Det öppnades lite andra dörrar för mig/oss istället. Mycket tack vare Ploens dotter, som arbetar inom Hiltonkoncernen. Så med en uppgradering på boendet, fick vi tillgång till lite extra. Vad sägs om ”fri entré” till Tea room, där allt var ”fritt”. På em. kaffe, läsk med småkakor, frukt och en massa annat gott. Från 17-tiden, pizzor, alkohol, ostar, bröd and you name it. Betalade dessutom endast dryga 1600 Thb för rummet. Mycket trevlig serviceinriktad personal. Rummet var absolut okej med en toalett i topp-notch.

Vad sägs om uppvärmd sittring, spolning fram och bak, samt torkning. Och allt detta gick att ställa in, temperatur på vatten, sittring osv. Dock fick man göra behoven själv, vilket kanske var en liten besvikelse. Det fanns knappar lite överallt på rummet. Man fick gissa och testa sig fram, vart de gick till. I badrummet kunde jag få TV-ljud om jag vill ha det. 
Målet med resan till Bangkok, var för att besöka den Svenska Ambassaden. Behöver ett intyg på engelska hur stor min inkomst är. Ett papper bland många andra, som ska lämnas in till immigration. Plus kopior på alla dessa också. Resan till ambassaden blev med Skytrain, två stationer till Nana station. Smidigt att åka med Skytrain. Slippa dessa evinnerligt långa bilköer där trafiken kryper sakta fram. Som en snigel. Ta mig 17 om inte en snigel går fortare 🙂
På vägen hem skulle vi ta en taxi. Men två taxibilar ville inte köra oss på taxameter. De ville ha ett fast pris. Kan bero på att jag stod i närheten och att de såg mig. Men att en thai nekar en annan thai att köra på taxameter. är för mig en gåta. Ja, ja. Så det blev Skytrain hem till hotellet istället. Lika bra det. Snabbt och bekvämt.

Hemvägen gick till via ett stort köpcentrum. Här finns också det andra av två Ikea. Så nu har man fått besöka dem bägge. Vid detta Ikea, är utbudet större av matvaror. Här hittade jag Kalles kaviar, köttbullar och en hel del annat, som inte finns vid det andra Ikea. Naturligtvis blev det ett köp av den obligatoriska korven.

Avslutar den här rapporten med lite bilder från Hilton, köpcentret för den som vill kika på det. Blev i alla fall två härliga dagar med Ploen, dotter, svärson, barnbarn  och svärsonens mamma. Det är lagom med en eller två dagar i stan. Framförallt med tanke på luften. Dock är det frisk luft och svalkande att gå i varuhusen, tack och lov för det.

Hilton


Ikea 2

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.