Ancient Siam kallas världens största utomhusmuseum. På Wikipedia kan du läsa mer om parken. Denna enorma park, besökte vi måndagen den 4 februari. Vi, det var jag själv, Ploen, en kompis till Ploen samt hennes kille från Holland. Mycket trevligt par. Vi har träffats några gånger nu i olika sammanhang. 

Innan man fick gå in i parken, så blev man testad ifall man hade feber. Som om det nu skulle hjälpa att skydda mot Coronaviruset. Mycket kineser var det här i varje fall.

Som turist får man betala ett högre pris i entré. För mig blev det 700 Thb. Tjejerna fick betala hälften. Då ingick även lån av cykel. Nödvändigt redskap i denna park. Eller så kunde man hyra små elbilar, typ golfbilar ni vet. Annat alternativ, var att få en guidad tur runt parken med hjälp av lite längre turistvagnar. Dock var informationen på thai. Ännu ett alternativ, var att låna hörlurar med inspelad guidning och information över olika platser och byggnader. På engelska dessutom. Men som sagt var, vi tog varsin cykel av skiftande kvalité.

Sedan var det bara att följa pilarna på den uppmärkta cykelbanan. Likt Ikea ni vet. Det jag uppskattade mycket i denna park, att här var det focus på byggnader, buddha, statyer osv. Här fanns inga glasskiosker var 10:e meter, eller matställen var 25:e meter. Vi fick cykla en bra bit innan första matstället dök upp. Där smakade det mycket gott med en Pad Thai. Träffade en tysk boendes här i Thailand, när vi käkade. Han var i parken för cirka 6:e gången, och hade ännu inte sett allting. Då kan kanske förstå hur stor den är, och hur mycket det finns att se. 

Jag hade en sak jag ville se i parken och som jag sett på webben. En enorm fisk som omsluter ett tempel ute på en konstgjord sjö. Och det var mäktigt kan jag lova. Bilden har jag plockat från nätet.

Musikslingan överst på detta inlägg, spelades hela tiden i bakgrunden vid det allra första templet vi besökte. En del bilder från templet, ligger i början av bildspelet nedan. När vi kom innanför murarna till templet, tyckte jag det var lite jobbigt och lyssna på samma slinga hela tiden. Men ganska fort gick det över, och så var man ett med den och allt omkring. Rätt magisk upplevelse. 

Oki doki! Skulle kunna skriva spaltmeter om detta ställe, men låter några av mina telefonbilder få tala istället plus två stulna filmer. En sak är säker, hit återvänder jag igen så snart som möjligt.

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.