Resa till Bangkok för att inhandla tyger. Klart man vill följa med. Men så här i efterhand, hade jag lika bra kunnat stannat hemma. Men och andra sidan, så var det nog bra att jag inte gjorde det. Stannade hemma alltså. Hade jag gjort så, skulle jag inte skrivit denna text och lagt upp lite nya bilder. För det var otäckt ett tag. 
Vad var vi någonstans? Ja just det, Bangkok. Resan in, parkera bilen hände inget speciellt.

Första stället var ett varuhus. Här insåg jag, dock ej bekräftat ännu, att vi hade hamnat i Bangkoks indienkvartér. Varhuset bestod i vilket fall som helst, enbart av småholkar med arbetande indier. Varenda liten holk, mer eller mindre, sålde tyger och lite kläder. Har väl aldrig dock sett så mycket tyger samlat på ett enda ställe. Trodde jag. Vänta bara, det kommer bli värre. Och det är här jag söker ett skyddsombud med starka nypor och ett jäklar anamma.

Sedan min tid på Mediotek Sundsvall, så har jag haft väldigt aktiva skyddsombud. Placerade man en papperskorg fel, så visste du om det inom 10 minuter 🙂 . Men det var bra, för man tänker inte alltid vilka ev. konsekvenser det kan bli. Så numera, tack vare det, kollar jag alltid hur det ser ut i varuhusen här i Thailand. Finns nödutgångar, finns det skyltar som visar brandsläckare osv? Det här varuhuset var okey med sådana detaljer. Sprinklers överallt dessutom. Och så hade jag memorerat vägen utifall att. 

På den här gatan och andra sidan vägen, finns en ingång. En ingång till en inomhusmarknad. Här var det packat med försäljare och alla sålde tyger. Det var trångt, gångarna var max en meter breda. Absolut inte mer. Och vi kom längre och längre in. Det blev som en labyrint, du visste inte åt vilket håll du skulle gå åt. Kan inte funnits mycket syre kvar här inte. Hela  tiden  fick  man väja för folk man mötte. Eller så kom det en moped farande. Några utrymningsskyltar såg jag inte till. Brandsläckare som stod på golv lite här och där, var allt jag såg. Hade det börjat brinna här, ja då vart man rökt på en gång. Hur det såg ut med ledningar i taket, ska vi inte tala om. 

 

 
Vi korsade ännu en gata och kom in på en nytt ställe och marknad. Här var det tack och lov, lite bredare golvyta att gå på. Här fanns allt mellan himmel och jord. Mycket krim krams. Men lika farlig plats att vara på om brand skulle uppstå. Ja ett skyddsombud här, skulle få slita häcken av sig, om det skulle kunna bli någorlunda säkert ställe att vara på. Både för försäljare och besökare. Frågan om det skulle vara värt det slitet. Det är liksom en annan kultur här. Så gott folk. Ta alltid en liten extrakoll när ni besöker den här typen av ställen. Ska man vara riktigt säker, ja då ska man inte gå in alls. 

 
Hungern började göra sig påmind. Eftersom det var fullt vid bordet där vi skulle äta, (ja det fanns bara ett bord), var det bara att knalla ut på baksidan och sitta ute i det fria och käka. Där fanns ett extrabord. Att vi gick igenom det så kallade köket, var inte så noga. Det här var det enda stället, som serverade mer än bara buljong med någon liten kycklingbit i. 

Nästa vecka blir det Bangkok igen, och då med övernattning. På Hilton Hotell. Jo jag tackar jag. Måste till Svenska Ambassaden för att få lite papper. Besöket idag till Bangkok, kändes inte som något problem vad det gäller kineser och Coronaviruset. Däremot är det värre med luften. Skönt man bor lite utanför metropolstaden. Även om jag gillar Bangkok.

Klicka på en bild för större storlek och bläddra därifrån.