Då kan vi lägga ännu en vecka till handlingarna. En vecka där jag har börjat känna mig lite hängig faktisk. Ingen riktig power i kroppen. Ingen feber, lite risig mage och lite allmänt trött så där. Jo då, jag har googlat på symptom för Covid-19. Så som jag känner mig i kroppen just nu, finns ju på symptomlistan. Men det har varit väldigt varmt senaste veckan, och vattnet har väl inte direkt forsat in som det borde. Jag menar, jag borde dricka mer vatten än jag gör. En del koppar kaffe blir det förstås, och stark mat vilket kanske är lika med risig mage. Sedan behöver jag inte alltid äta när Ploen äter. Det tempot har jag en bit kvar till. 

Så var det då det här med Krungthep. Det är de thailändska namnet för Bangkok Och egentligen en förkortning. För vem hade orkat stava sig igenom Bangkoks riktiga namn, som är: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit – och som översätts till: “Änglarnas stad, den stora fantastiska staden, hemort för Smaragdbuddhan, Indras ointagliga stad, värdens huvudstad belönad med nio värdefulla juveler, den lyckliga staden med ett överdådigt kungapalats som liknar den himmelska boning där den förkroppsligade guden styr, en stad given av Indra och byggd av Vishnu.”
Det här är fakta jag hittade på nätet. Va? Nä, jag tänker inte memorera och lära mig Bangkoks riktiga namn. Jag har nog med min Thaiskola  som löper på bra. 

Här i huset använder vi sådana här disksvampar, när det ska diskas. Vet inte riktigt hur bra kvalité det är på dem. Kanske copy copy och långt från originalet. Har hunnit slita ut en del nu, så dags att köpa fler. Vilket ska göras idag måndag. Klockan är i skrivande stund snart kvart över tre på em. Har hunnit med ett par avsnitt av Morden i Sandhamn. Gillar den kriminalserien. Välgjord och lite spänning för stunden. Nu börjar hungern dock komma, så nu ska jag försöka övertyga Ploen att det är dags för käk och disksvampar. Ha en bra vecka på er. Ja just det ja. Sov riktigt bra inatt. AIK tog ju tre poäng igår i fotbollen. Tre välbehövliga pinnar. Over and out.