Då är man tillbaka igen då, i dubbel bemärkelse. Här på bloggen och på FB. Dagens datum är den 13 februari. Nästan halva månaden har redan gått. Kan det vara möjligt? Hur har då den andra veckan i februari varit? Ja men vi gör väl som vi gjort de senaste två veckorna. Vi börjar med att återvända till förra lördagen. 

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.  

Drog iväg på cykel ner till byn för att hämta pengar. Sedan se, om det fanns någon födelsedagspresent till Ploen att inhandla. Men det var svårt, vilket jag i och för sig visste innan. Blommor som jag fått tips om, fanns inte. Närmast var någon grön knippe grönsaker från marknaden. Ja, varför inte tänkte jag och köpte något som liknade persilja. Mycket vacker bukett, om jag får säga själv.

Man märker vad många det är som har börjat med försäljning av olika slag. Men också många som slagit igen. Nu pratar jag om våran lilla by. Överallt utefter vägen till byn där det finns hus, finns numera försäljning. Det kan vara till exempel drycker, frukt eller mat. Ett hus som är relativt nybyggt som jag passerade, ska nu börja med försäljning av något slag. Ny disk och en ny soptunna finns på plats. De som alltid har mycket folk, är 7/11 (seven eleven). Vi har tre stycken inom området, varav två på samma gata, fast i varsin ände. Hur dessa tre 7/11-butiker kan överleva, fattar jag inte. Turistområden kan jag förstå, men här där jag är, finns inga turister. Okej då, ska väl vara jag då. 

Tre bilder

Senare for vi iväg med dotterns familj in till stan. Det skulle inhandlas en massa gåvor till munkarna, som vi skulle besöka under söndagen. Hem, käka, titta trav och sedan i säng. Så värst mycket travtittande blev det tyvärr inte. Min TV-box ville inte släppa in mig. Men sex rätt blev det och några kronor tillbaka. Dock inga större summor. 

Happy birthday to you

Ploen hade födelsedag, hela söndagen. Skönsång (hmm…) och en knippe persilja till blombukett, gjorde susen. Hyggligt tidigt faktiskt, for vi sedan allihopa mot Hua Hin. Där i faggorna någonstans, stannade vi vid ett litet tempel. De som storslaget tog emot oss där, var aporna. Små, pyttesmå, stora och ännu större apor stod på parad och hälsade oss välkomna. Hela tiden på sin vakt efter käk. Efter en cirka 20 minuter lång procedur med en munk, besökte vi i området en stor vattengrotta. Gångar som slingrade sig överallt och med en stor vattenbassäng på en sidan. Thailändarna är finurliga, att få till det i sådana här grottor. Man utnyttjar varenda liten håla eller skreva till att utsmycka det på något sätt. Naturligtvis ordentligt belyst överallt. Den här grottan var på vissa ställen väldigt låg, man fick se upp så man inte slog i huvudet. De som arbetar vid grottan och i området, bär alla på slangbellor och lite sten. Skjuter på aporna om de bli alltför närgångna. Det är tacken det, då aporna ändå bidrar en del till deras inkomster. När vi åkte därifrån, köpte vi nötter och annat smågodis som vi erbjöd aporna, där vi for fram på vägen ut från tempelområdet.

22 bilder

Jisses vad mat vi tog in på bordet

På väg hem från Hua Hin, svänger vi av från stora vägen och far in på en smal liten väg. Kurvor till vänster, kurvor till höger, leder oss fram till Tara Coffee. Först trodde jag det var typ, ett vanligt kondis. Magen kurrade som en nia på richterskalan, och jag ville ha mat. Men det var ju inget café. Det visade sig vara ett lagom litet hotell, med restaurang på en pråm nere vid floden. Mycket mat som vanligt beställdes. Bland annat kött, fisk, spagetti, pizza, vatten, ingen öl, lax. Kändes som vi beställde halva menyn. Jag började bli orolig. Hade jag pengar till allt detta? Hade lovat och bjuda på födelsedagsmiddag. Men så såg jag en skylt på en stolpe, att de tog kort. Skönt. Men när vi betalade sedan, gick kalaset enbart på 1176 Thb. Otroligt billigt i mina ögon, med tanke på all mat. Kan lova, att ingenting lämnades kvar, trots att man var proppmätt halvvägs in i måltiden. Blev sedan lite vandring i området och vila, innan vi for hem igen.  

14 bilder

Varmt

Fram till i måndagskväll, har vi under en tid enbart haft en golvfläkt på under nätterna. Men nu när värmen trycker på, så fick AC:n jobba under natten mot tisdag. Men märker att jag är mer snorig, när man vaknar på morgonen. Känns typ som man har lite feber, fast det har jag inte. Hoppas kunna övertala Ploen att köra med golvfläkten. Jag mår helt klart bättre av den, trots att AC:n nyligen är rengjord. Ska vara i alla fall.   

Hört talas om Coronavac?

Coronavac är namnet på det vaccin som snart eventuellt anländer till Thailand från Kina. Kinas läkemedelsmyndighet har godkänt vaccinet, vilket Thailand ännu inte har gjort. Rapporter säger nämligen att vaccinet knappt är mer än 50 procent effektivt mot Covid-19. För mig som farang gäller även framöver, tvätta händer, munskydd, h å l l  a v s t å n d. Hitintills har det gått bra. Man får inte slappna av. Har inte sett eller hört något om vaccinering för faranger. 

Fredag och med det, Kinesiska nyåret

Då är det väl dags och runda av den här veckan. Det är fredag, klockan är runt halvtvå när jag skriver detta. Ikväll lär det väl smälla och smattra rätt bra här på vår gata. Det är ju Kinesiska nyåret som ska firas. Egentligen började man redan igår på morgonen vid sjutiden, med sina smatterband. Hoppas alla hundar överlever det här nyåret. Annars är inget inplanerat för helgen, vad jag vet. Förutom att det är “alla hjärtans dag” på söndag. Hoppas också det är lite skidor på TV som man kan titta på. Travet förstås senare på lördagskvällen. Ser nu att Ploens lilla persiljebukett börjar sloka lite. Får se om man kan pigga upp den, med lite näringstabletter. Själv ska jag gå ut och få lite D-vitaminer på kroppen. Får önska er alla en trevlig helg, vare sig man har en isbar på tomten eller ej. Isbaren var en speciell hälsning till en mycket god vän.