Idag är vi inne på den 6:e dagen av 28 denna månad. Får mig att utsökt tänka på den gamla gåtan, vilken månad har 28 dagar? En parentes så där i all hast. Nu undrar ni säkert hur livet är i Thailand, och framför allt den vecka som nu har varit. Vi gör väl som sist i förra veckans inlägg, vi börjar med lördagen den här gången också.

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Studiebesök

Som jag berättade sist, så lade man ut säckar med sand förra veckan. Detta för att i bästa möjliga mån, hindra vatten att översvämma vår gata. I lördags kom en hel delegation hit, och informerade att man hoppas det ska finnas budget, för att åtgärda våra problem. Samtidigt som vatten rann ut på gatan. Hur mycket säckar man än lägger ut, finner vattnet nya vägar. Dock i mindre mängd. Det fick de själva se nu när de var här. Så nu ska det bli spännande och följa det här, och se vart det landar.  

4 bilder

Hustomten

Vår egen lilla hustomte, eller Changmannen som jag kallar honom är en finurlig man. Att jag kallar honom för Changmannen, är att han alltid har med sig två Chang. En till oss var. Locket till handskfacket i bilen har gått sönder. Ena hörnet hade spruckit, så det hängde bara löst. Men det fixade han med lite borrhål och buntband. Dock ska vi se om det finns ett nytt lock att få tag på och sätta dit.

2 bilder

 

 Dejtingsvindlaren Richard Scott Smiths

Förra söndagen fick bli en slappardag om man kan uttrycka sig så. Ploen jobbade på och jag, vad skulle jag kunna hitta på? Hamnade på SVT Play, och fann en dokumentär på fyra delar vid namn Dejtingsvindlaren. Äh tänkte jag, kan se första delen och se vad det handlar om. Varje del är 47 minuter lång. Men jag fastnade totalt, och såg alla delar i ett svept. Blev kanske lite för långt när man gör så. Man ack så spännande det var. Kommer finnas till slutet av 2023 på SVT Play, så ni har gått om tid att se den. Rekommenderas.

På dejt med en knippe damer

Måndagskvällen i vacker solnedgång, bjöd på en dejtmiddag med fem damer i blandad ålder. Dock ej något svindleri. En av dem, grannen, hade vunnit 18 000 Thb på lotteriet. Så nu ville hon bjuda några, inklusive mig på mat. Dock hade jag ganska nyligen ätit och var mätt, så det blev väldigt enkelt för mig. Lite kyckling och ris. Hon är mycket snäll den här grannen. Händer ofta att hon kommer med små matpåsar till oss. Känns som det är dags att få bjuda tillbaka snart.  

Nya rutiner

Nästan varje morgon nu den senaste tiden, när man kommer ner för att äta frukost, ligger den där. Grannkatten som jag berättat om tidigare. Precis som den väntar på att man ska komma ut. Svårt att stå emot, så självklart gör man det och kelar lite. Sedan så försvinner den. De andra katterna i grannhuset, ser man inte alls lika ofta. Lär väl inte dröja så länge till, innan de andra också ligger där på parad. 

3 bilder 

Tack och lov för digitala minneslappar

Jag och födelsedagar är väl inte de allra bästa vänner. Jag menar på det sättet, att det är svårt och komma ihåg när folk fyller år. Så vilken tur jag har, när jag kikade på min minneslapp i telefon. Imorgon den 7:e februari fyller Ploen år. Jag hade på känn att det var något. Tänk om jag glömt bort det alldeles. Törs inte tänka tanken. Det hade blivit skämskudden direkt. Så imorgon får det bli lite födelsedagsmat ute någonstans. Förra året blev det bland annat en tårta och massor av ljus från barnbarnet.

The City Of Samut Sakhon

Visst är det en del butiker som är öppna, men också mycket som är stängt. Passerade fiskmarknaden i onsdags då vi for till Makro. Fiskmarknaden är fortfarande stängd. Vår fotbollsarena har man lagt beslag på, dit människor kan komma för att testa sig. Hela plan var fylld av stolar, där man kunde sitta ned och vänta på sin test. Makro var sig likt. Tempa sig vid ingången och sedan få en skvätt desinfektionsmedel i handen. Till höger när man kommit in i butiken, har man ett antal uttagsautomater. Smart för dem som inte betalar med konto. Makro var ju från början för företag. Men numera kan vem som helst handla där. Storpack eller styckevis till rätt så hyggliga priser. Har man deras app i telefon, missar man aldrig feta erbjudanden som dyker upp ibland. 

3 bilder

Avstängd

I onsdags lade Region Västernorrland ut “sant eller falskt”, på sin Facebooksida. Ett antal frågor som fick sina riktiga svar. Källa för svaren var Läkemedelsverket. Naturligtvis kom belackarna dit på en gång. De som är med i olika konspirationstrådar, grupper etc. Själv tillhör jag de som tror på vaccinet den här gången.


Inför Covidvaccinet, har man mötts av de mest otroliga argument, varför man inte ska vaccinera sig. Hur som haver, i onsdags fick admins säkert slita häcken av sig, när de fick plocka bort det ena inlägget efter det andra. Fula påhopp från personer som t.ex. skrev “men för fan, håll käften”, riktat mot regionen, eller från kvinnor och män som minsann inte skulle vaccinera sig. Man kunde få både det ena och det andra. Och vad vaccinet innehåller, ska vi inte tala om vilka spekulationer det finns.

Jag tänkte hålla mig lugn, och kommentera lite här och där. Frågade om de kunde utveckla sin fråga, när de kommenterade med “jag ska för fan inte vaccinera mig”. Så helt plötsligt kommer en lång kommentar. Fick läsa den ett par gånger, för att försöka förstå vad han menade. Jag svarade, om han kunde länka till det han påstod. Jag svarade honom senare en gång till med “man kan ju fundera på vart trollen finns. Titta dig själv i spegeln”. Detta efter att han hade svarat mig jäkligt spydigt, på min fråga om länkar (ni får nog klicka på bilderna för att kunna läsa).

2 bilder


Jag hade anmält honom redan till FB, och hans inlägg försvann sedan liksom den övriga tråden. Dock får jag ganska omgående besked, att jag blivit avstängd från hela FB i sju dagar. Kan inte publicera eller kommentera. Detta på grund av min kommentar. Antingen så anmälde han mig, eller så var det FB egna robotar som fiskade upp min kommentar. Så har de gjort förut. Har blivit avstängd några gånger tidigare, men då bara i 24 timmar. Det var för jag svarade emot någon, som var ful och spydig i sin kommentar mot mig. Då ryker man direkt. Deras robotar silar mygg och sväljer elefanter. Titta gärna på den här Facebooksidan, Dr Sanna Ehdin. Hon är dessutom inte läkare. Googlar man, dyker det upp en del kritiska röster mot henne. Att diskutera sådant här med Facebook, kan man ju fetglömma.

När jag nu är inne på FB och bläddrar, poppar en ruta upp “väldigt mycket ofta”, som påminner om att jag är avstängd i sju dagar. JA MEN FÖR I HEL*ETE, DET VET JAG JU REDAN. Vad kan man kalla sådant för? Skulle torska direkt om jag uttryckte mig ofta så, till en och samma person på FB.

Nu rundar vi av det här

Tänker inte låta mig påverkas av FB dumheter i någon större omfattning. Dock var det nog de dummaste man gjorde, när man reggade sig där. Säg vad de inte vet om mig. Ja gott folk, helg igen. Veckan har ändå totalt sett varit lugn. Som en tryckare på ett dansgolv. Trodde skolorna skulle öppna upp som i måndags, men icke. Enbart i Bangkok tydligen. Idag lördag, ska jag ta cykeln ner till byn, för att se om jag hittar någon födelsedagspresent. Enklast är nog att ge lite pengar, så får hon handla vad hon vill. Men roligare med ett paket. Om travet är vi tyst. Ha en god helg, take care, håll avstånd.