Tycker tiden går så fort här i Thailand. Mycket fortare än hemma i Sundsvall. Är en minut lika lång här som i Sundsvall? När jag går upp 06:00, går bästa kompisen och lägger sig typ. Kanske vi hinner spela lite Wordfeud innan. När sedan klockan är 12:00 här, är den 06:00 i Sundsvall (det är ju vintertid nu). Då tycker jag att man har hela dagen framför sig. Jag fastnar, som om jag befinner mig i Sverige då och att klockan bara 06:00. Sedan när det är lunch i Sundsvall, då upptäcker jag att det är ju för 17 middag här i Thailand. Klockan är 18:00. Vart tog den här dagen vägen? Hur långt är ett snöre?Hänger ni med i mina tankebanor? Hoppas jag inte är ensam att fundera på detta viset. Då får jag det jobbigt. Idiotförklarad! 🙂

Omvänt är det likadant. När man varit här och återkommer till Sundsvall. Då tar dagen aldrig slut hemma, utan man är hur pigg som helst på natten. Den där berömda jetlagen slår till. Men nu när jag befinner mig här, får jag sluta snegla hem till Sundsvall. Inte bry mig vad klockan är där. Utan njuta av tiden här.

Jag blir glad när det åter blir sommartid. Då är tidsskillnaden bara 5 timmar. Som det är nu, får jag se 18-nyheterna på TV klockan 24:00. Men med sommartid, blir det 23:00. Känns lite bättre i alla fall.

Här kan ni faktiskt se hur fort det går från dag-till kväll, från natt till morgon. Klicka på respektive bild.

 

Ja, lek med tid och siffror kan vara rätt kul, om man har sinne för det. Avslutar med en riktig klassiker, Vart tog den sista kronan vägen? 

3 st luffare gick till en bondgård och frågade om dom kunde få hyra ett rum. Det gick bra svarade husägaren. Dagen därpå frågade luffarna vad dom skulle behöva betala för sovplatserna. 10 kr per person ville husägaren ha d.v.s. 30 kr. Nöjd och belåtna började luffarna vandra vidare. Husägaren började då fundera på om han kanske hade varit för dyr. Han gav då drängen 5 kr av dom 30 kronorna och bad honom springa ikapp luffarna och ge dem tillbaka 5 kr. Lömsk som drängen var gav han bara luffarna tre kronor och behöll 2 kr själv.

Om man då vänder på räkningen kan man ju säga att eftersom luffarna då fick tillbaka 3 kr hade dom alltså bara betalat 9 kr var för sovplatserna d.v.s. 27 kr. Sen så behöll ju drängen 2 kr för sig själv så det blir ju 29 kr, men vart tog den sista kronan vägen?