Mossa, mossa på er alla människobarn

Ny vecka och slutet av augusti närmar sig. I tisdags var det 4 månader kvar till julafton. Har ni hört det uttrycket förr? Ibland är man väldigt tidigt ute, för att påtala sådant. Undrar varför? Bättre och njuta av tid och rum, som råder precis just nu. Fast ibland kan det vara kul och ha något att längta till också. Även om det inte är precis julen. Själv längtar jag lite att få ta en tripp till Sverige, för att sedan kunna få åka tillbaka hit. Hemresan är inga problem (tror jag), men tillbaka hit blir lite bökigare. Må denna pandemi återgå i ett läge, som kan göra resandet, umgänget lite mer enklare. Hur har då veckan varit för undertecknad tro? Inte mycket att skriva om egentligen. 

OBS…Ibland märker jag att bilder inte syns, då jag förhandsgranskar sidan innan publicering. Det brukar lösa sig om jag laddar om/uppdaterar sidan igen. Hoppas ni slipper dessa problem. Tyvärr vet jag inte vad det kan bero på.  

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Där går gränsen

Reklam i TV är vi ju inte direkt befriade från här. Det är precis som i Sverige. Just nu kör man rätt hårt med en elmoped på tre hjul. Ploen undrade om vi skulle köpa en. Men jag sa, att en sådan kommer inte över tröskeln här. Tröskel? Då kom jag på själv, att trösklar finns ju knappt i husen här. Så då är det ju svårt för Ploen, att förstå vad jag menade. Jag vet att hennes svärson, funderar på en sådan till sina föräldrar. Jag undrar dock vad man får för det priset, 22 990 Thb? Dryga 6 000 kronor. Har hur som haver, svårt att se mig själv puttra fram en trehjuling. Den dagen kommer aldrig ske.    

4 bilder

Big C vs Makro

Behövde köpa lite storpack av schampo bland annat. Så vi for till köpcentret Big C. Men där var det öde vill jag lova. Endast matavdelningen på övre våningen plus någon småbutik på entréplanet var öppet. Lite folk. Naturligtvis fanns inte allt där, men vi gick ändå inte helt tomhänta därifrån. Därefter styrde vi mot Makro. Här fanns det, vi ville ha. Men snacka om att det var mycket folk. Tur de hade snabbkassan öppen. Vid entrén fick man plasthandskar och en liten klick desinfektionsmedel i handen. De större butikerna tar verkligen pandemin på allvar. Det är bra.   

5 bilder

Ändrar strategi

”Vi måste lära oss leva med viruset”, sa en av de högsta cheferna för Thailands motsvarighet till FHM på en presskonferens i måndags. Det är en total omvändning från den nolltolerans man haft, som inneburit allt svårare ekonomisk press för företag och befolkning. Den nya strategin innebär att man kommer att lätta på restriktioner samt öppna gränserna för vaccinerade turister, även om antalet nya smittade fall ligger kring 20 000 per dag. I tisdags rapporterades dryga 17 000 nya smittade. Antalet smittade per dag, sjunker just nu. Vaccinationerna fortskrider, och för närvarande har cirka 8.4% av befolkningen fått sin andra dos.

Att man lättar upp på restriktionerna, ska bli spännande att följa. Phukets sandboxstrategi, har väl kanske inte varit så lyckat. Man fick ändra till hårdare strategi, när antalet smittade nådde över 90 stycken. Inrikesflyg ställdes in till ön bland annat. Snart införs Phukets sandboxstrategi på fler turistorter. Vilka restriktioner som kommer råda då, förutom att man ska vara fullt vaccinerad, lär vi väl få veta framöver. Men om man säger så här, har det varit väldigt enkelt att resa hit tidigare, har det nu blivit väldigt komplicerat. Och dyrt med tanke på testerna här, som man får bekosta själv. Visst, boende är ju billigt nu på många håll, så det kanske jämnar ut sig i slutändan. 

Damerna blir större under pandemin

Har några damer tillika vänner till Ploen, som beställt lite nya blusar. Samt om det går att göra nuvarande blusar lite större. Pandemin har väl gjort att de äter “lite” mer än normalt. Grannen bredvid, gjorde en beställning av kakor, som jag själv tycker är väldigt goda. Hon beställde 10 förpackningar. Så det är inte undra på att de vill ha nya uppsättningar av kläder.

Detta sjuka korruperade land 

En narkotikamisstänkt man och hans fru, greps av polis i Nakhon Sawan då de ertappades med en massa narkotiska piller. Inte ovanligt i detta land. En högre polischef på polisstationen, försökte sedan kräva av den gripne, att få 2 miljoner baht. Han gjorde det under tortyrliknande metoder. Med en plastpåse över huvudet kvävdes han till döds. Sju poliser arresterades sedan, då en underordnad lämnat in klagomål mot sin chef. Några av poliserna, däribland polischefen hade då hunnit rymma. Under torsdagen överlämnade sig polischefen till polisen. Det påstås att den narkotikamisstänktes fru, släpptes efter att hon gick med på att hålla tyst. Blir svårt för de inblandade att neka, då det finns en film av hela händelseförloppet, på sociala medier. Sjukhuset skrev ut en obduktionsrapport, att mannen avlidit av en överdos, plus att man kremerade kroppen med en gång.  

Polischefen på stationen, går under namnet Joe Ferrari. Detta då han bland annat äger en Ferrari. Men han har inte bara en bil. När man genomsökte huset där han bor, hittade man närmare 29 bilar. Detta till ett värde på mer än 100 miljoner baht. Förutom Ferrarin, hittade man även en Lamborghini och en del andra lyxbilar. Genast lade man ut en lista på bilar han äger. Bilar som garanterat inte är köpta på enbart en polislön. Får se vad premiärministern tycker om det här. Premiärministern är väl inte så vit han heller. Det är olagligt att grotta i hans ekonomi, vilket kanske säger en del. 

Det skrivs och rapporteras väldigt mycket just nu, om det som hände på polisstationen. TV, tidningar, sociala medier. I torsdags hittade jag en artikel, där man skrev om hur polischefen har kunnat tillskansat sig dessa bilar och en massa pengar. Helt sjukt. Lät google översätta texten som jag sedan tog en print screen på. 

 

Såg att även Expressen skrivit om det. Får väl återkomma om det händer något mer, i denna sjuka historia.

Utsikt från en shop

I torsdags när jag kikade ut, såg det ut som på bilden. Lugnt, stilla, ingen trafik. Gråmulet väder, kanske regn till kvällen. I onsdags var det likadant, bortsett från att det var sol då. Men på kvällen regnade för att fortsätta långt in på natten. Den här veckan har jag gått ut ganska sent, för att se om det är värt att vattna eller inte. Har ju hänt några gånger, att när man precis vattnat klart, börjar det regna. Men se den gubben går jag inte på längre. Annars är en sådan här gråmulen dag, perfekt för en cykeltur. Ingen hetta som trycker på.   

 

Vecka med raketfart

Den här veckan har gått från måndag till fredag med raketfart. V75-helg med storlopp på Bergsåker, Sundsvall Open Trot. Minns jag var där då på hösten, innan jag åkte hit till Thailand. Mycket folk och härlig stämning. Så det får man inte missa när man bänkar sig framför TV:n. Ja, sedan rullar väl fotbollen på som vanligt också.
Har ännu inte gjort någon beställning av Kalles, inlagd sill från butiken i Hua Hin. Kanske man ska ta och göra det i helgen. Kan vara värt och prova. Är sugen på Svennes nu, men det har man inte här tyvärr. Så då får det bli Kalles.
Nu sätter vi punkt för den här veckan. Tror inte jag missat och berätta om något som är värt att berätta.
Må så grankott allihop, och trevlig helg.