Mossa, mossa på er alla människobarn

Land of smile hälsar dig välkommen till en ny vecka. En vecka som man aldrig från start, vet hur den ska börja eller sluta. I alla fall om man är statsanställd. Inga kalendrar fulltecknade med möten, måsten hit och måsten dit…..det är tomt och åter tomt. Nja, där tog jag nog i lite. För på en liten flik, hade jag skrivit beställa Kalles och löksill. 

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Cajutan i Hua Hin levererar

Gjorde beställning på en tub Kalles, Cajutans löksill samt en dosa snus. Kostnad 619 Thb. Levererades från dörr till dörr. Tog två dagar att få hem varorna. Dessutom fraktfritt till sista augusti. Tackar för det. Jag ville testa dem på vad det är de säljer. Kalles kan man ju inte misslyckas med, men sillen? Cajutans löksill? Nja, sillen var lite i det torraste laget faktiskt. Såg att man även kan köpa saltad inläggningssill. Saltad och urvattnad i Norge. I bitar på ca. 3 cm. Behövs ej saltas ur, utan kan läggas in direkt i ättikslag. Säljes fryst. Ett kilo för 525 Thb. Kanske man ska testa det nästa gång. Oavsett, var det gott med sill ändå, och äggmacka med lite Kalles på. Ska jag köpa inläggningssill, så fick jag lite måsten som jag ska fixa. Köpa ättika, hel peppar, lök, glasburkar. Som sagt var, man vet aldrig hur en vecka blir, även som statsanställd.  


WordPress levererar

Då har jag fått dit en sökruta på höger sida, längst upp. Kan underlätta för mig i alla fall, om jag söker ett tidigare inlägg. Eller om ni minns något speciellt inlägg, så är det bara att söka. Har också sett till att det bara är ett inlägg per sida. Kanske förhoppningsvis går lite snabbare att ladda sidan.

 

Zzzz…zzz…zzz…

Var på väg att låsa grinden, då jag får se min vän hunden ligga under bilen. Var väl lite svalt där kan jag tro. Ändå hade vi inte haft något direkt solsken under dagen. Tror hon dessutom är dräktig, sedan hanhundarna varit på henne. Kanske därför hon söker lite skydd. Vill vara ifred helt enkelt. 

Vilar gör även våra växter. En del på sitt lilla speciella sätt. På kvällarna drar de ihop sina blad, för att sedan på morgonen öppna upp sig. 

Öppnar upp, men lite, lite

I onsdags den 1 september, började man öppna upp lite lätt. Som till exempel restauranger. Dock begränsas det till 50% av sittplatserna, för de luftkonditionerade restaurangerna, och till 75% för uteserveringarna. Dock ingen servering av alkohol. Vill man ha massage, är endast fotmassage tillåten som man förbokat. Frisör- och skönhetssalonger, får bara ta emot förbokade kunder och inte hålla på längre en timme per kund. En timme per kund? Fattar ingenting. Utegångsförbudet mellan klockan 21:00 – 04:00, kvarstår fram till den 14 september. Kollektivtrafiken kan komma igång igen, men får bara använda 75% av sina sittplatser. Sedan är det några småsaker till, men ingenting av större värde, kan jag tycka. Ja, ska väl vara att parker också öppnar upp. Bra om folket kan få komma ut och motionera lite. Viktigaste beskedet, är väl att matställena kan komma igång igen. Ja just det, skolor är fortfarande stängda

Välkommen första september

Det måste firas. Skönt att kunna få komma ut och äta igen. Vi drog iväg till ett av våra favoritställen, för en liten sen lunch men tidig middag. Köpte med mig ett par små Leo, då man som sagt inte får servera alkohol just nu. Så notan blev liksom extra billig den här gången. Nu får vi hoppas det här kan hålla i sig, så restauranger, butiker kan komma igång igen. De behöver oss, vi behöver dem.

 

Hänt igen

Då har jag återigen blivit avstängd i trettio dagar från Facebook. Även mitt reservkonto har drabbats. Hur kunde det bli så? I veckan började en ny abortlag gälla i delstaten Texas i USA. Aftonbladets kommentarsfält fylldes snabbt. Där fanns en kille, som välkomnade den nya lagen. En lag som alltså inte tillåter abort efter 6 veckor. Gäller även vid våldtäkt och incest. Den här killen, fick genast mothugg som han svarade på. Det ena tokigare än det andra. Ju tokigare han skrev, desto mer mothugg. Det tragiska är att han var seriös. Till slut skrev jag bara idiot. Han svarade mig med att tycka att jag var otrevlig. Därefter kom Facebookmaffians ruta upp och påtala att jag var avstängd i trettio dagar. Kan inte kommentera eller göra inlägg. Även reservkontot som sagt var, påverkades. 

Har ett antal gånger anmält rent rasistiska inlägg till Facebook, där jag sedan får till svar, att de inte bryter mot deras policy. Detsamma gäller inlägg som hänvisar till totalt felaktigheter när det gäller covidvaccin och konspirationsteorier. Att föra någon diskussion med Facebook personligen, går ju inte. Knappt massmedia kan göra det med ansvariga för Facebook här i Sverige. Har funderat länge på att lämna Facebook, men vad finns det för alternativ? Kanske man ska lämna tidningsgrupperna, så slipper man se alla inlägg och kommentarer. Bara vara med i en handfull grupper. Typ Min häst eller liknande. Skämt åsido.

Redan förra året gick Facebook ut och sa, att man skulle stoppa rasistiska inlägg. Frågan är om någonting har hänt på den biten? Nä, det finns bara en lösning på det här, och det är att undvika ord som idiot, foliehatt. Man ska bara ställa frågan “du mår inte bra va”? Jag vet att det inte lönar sig att diskutera med trollen, men tyvärr är inte alla troll. Det ska gudarna veta. Har själv blivit fult påhoppad flera gånger, som jag anmält men som lämnats utan åtgärd, från Facebook. Tragiskt. Men jag har i slutändan, bara mig själv att skylla på.

Ja, ja, nu lämnar jag det där bakom mig. Nu vet ni hur läget är. Det kommer hur som haver ett nytt blogginlägg på enrostinatten.com varje lördag. Kommer använda Instagram, för mina reklaminlägg varje fredag under september månad. 

Är huvudet dumt, får kroppen lida

Hur ofta är det VM-kval i fotboll? Klart man inte vill missa en sådan match. Sverige-Spanien 02:00 lokal tid, natten mot fredag. Iklädd Sverigetröja från goda vänner. Massor av fika. Och vilken match de gör. Eftersom jag streamar tv här, får jag eftersläpning på sändningen. På telefonen poppade det upp att Spanien gjorde 0-1. 45 sekunder senare, får jag se målet på tv. Under tiden Sverige gör klart för avspark efter målet, poppar det det upp igen på telefonen, Sverige har gjort 1-1. Ja jisses vilken start det blev på matchen. För att inte tala om hela matchen. Nu blir det ett par nattmanglingar till framöver. Redan på söndag, träningsmatch och sedan natten mot torsdag, nästa vecka. Men vad gör det, när de spelar så här bra. 

Nu knyter vi ihop säcken

Kalles kaviar, sill, avstängd, fredagstrött, äta ute igen, regn, lite sol, är väl ord som kan sammanfatta delar av veckan. För helgen vet jag ett ord, V75. Sedan får vi se vad som händer. Kanske man firar en storvinst. Fast en liten vinst, är också en vinst. Kan även vara värt att fira en sådan. Väntar på en delförsändelse från Lazada som inte dykt upp än, laddningsbara batterier. Laddaren har jag redan fått. Om inte de dyker upp, så får jag ladda kroppen för en ny kommande vecka. Må så grankott allihop, och trevlig helg.