Det är inte lätt och vara farang här i Thailand. Speciellt inte när  landets hälsominister anklagar faranger för att vara skitiga.  Så det är väl vi som får skulden för att corona finns här i landet.  Det har hoppat många grodor ur munnen den senaste tiden, från landets hälsominister. Det är tacksamt och skylla på farangerna, som samtidigt ser till att det kommer in pengar här landet.
Du kanske inte veta vad en farang är, hade säkert Astrid Lindgren sagt.  Jo du förstår, farang är thailändarnas benämning på vithyade människor, både turister och de som bor i Thailand.   

Så därför är det bra att man waiar i det här landet. Nu hör jag Astrid igen: “du kanske inte vet vad waia är för någonting”?   Wai är  den traditionella hälsningen här i Thailand. Man hälsar inte genom att skaka tass.  En wai utförs genom att trycka handflatorna tillsammans med fingrarna uppåt. Huvudet (hakan) sänks sedan ner mot händerna, där näsan nästan faller ovanför fingrarna. Armbågarna ska hållas in mot kroppen. Inte spreta utåt.  Det är i korta drag   vad en wai är och hur den går till. 

Att waia känns alltså bra i tider som dessa. I och med att man inte vidrör varandra,  så minimerar man  ev.  överföring av smitta.  Även om det inte är ett säkert skydd, så är ansiktsmask ett måste numera när man vistas ute.  Åker man tåg  mellan minst två provinser, så måste man även fylla i ett friskhetsintyg för att få åka. På de större köpcentra så tempar de alla besökare också.  Så du kära hälsominister, skyll inte på oss faranger när det gäller coronasmitta. Speciellt skitig känner jag mig inte heller.  Bara svettig, men det är en annan sak eller?

Reggaegruppen Job 2 Do, är mycket kända här i landet.  Deras mesta kända låt är Do To Tam. Refrängen inleds så här, Do do do do  ter tam, tamae tung tam kab chan dai…..
Nu finns en cover med namnet Do Do Farang med Glenn&Svein. Delar den låten här på detta inlägg och självklart originalet.