Mossa, mossa på er alla människobarn
Nedtecknat fredag 1 oktober 2021 Publicerat: 2 oktober 2021

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

1:a oktober idag när detta skrives. Höstrusk i Sverige på vissa delar kanske. Här saknar vi sådant. I och för sig så har vi regnperiod. Den märktes av förra veckan, kan jag lova. Uppehåll under dagarna, men på kvällarna satte det igång. Tack och lov slipper vi enorma översvämningar på grund av regnet, som många andra provinser drabbas av. Bangkok speciellt som är byggt på träskmark ligger också risigt till. Dock har vi ju träsket som svämmar över ibland. Har lånat några bilder med tillstånd, hur det kan se ut på ett par håll här i landet nu.

2 bilder

 

Apropå regn

Tog förra söndagen en cykeltur ner till människobyn. Satt som vanligt utanför en butik och drack min juice. Märker efter ett tag hur det börjar mörkna på. Hmm, regn på väg. Upp snabbt på cykeln, för att komma hem så fort som möjligt innan regnet kommer. Men tjena mittbena att jag han. Tog inte många minuter innan det öste ner. Kom hem dygnblöt, värre än en fisk som simmar i vattnet. Att söka skydd var lönlöst, då man blir genomblöt på ett par sekunder typ. Så det var bara att trampa på i regn och delvis motvind. Det såg ju så klart ut när jag for, men så är det med vädret ibland.   

4 bilder

Annars så är läget lugnt

Veckan började med en lååååång måndag. Upp tidigt och mycket sent i säng. Fotboll mitt i natta. Men vad hade jag för det, förlust mot Degerfors med 2-1. Onsdagen blev också lika lång. Giffarna mot Trelleborg, 2-0. Kul med mycket folk på läktarna igen. På söndag är det derby mellan AIK och Djurgården. Då lär det bli rejält med folk. Och förhoppningsvis tre poäng till Gnaget.

Ser ut som bästa kompisen i mitten, bredvid han som käkar korv.

Min matleverantör är nu åter tillbaka efter att blivit smittad. Det tackar vi för. Ja alltså, att hon är tillbaka. Måndagen, en dag på mycket länge utan regn. Min vän hunden som är dräktig, söker sig gärna till oss nu. Ligger ofta under bilen. Går man ut, kommer hon gärna fram och gnyr och vill bli kliad. Plus att man sticker åt henne en korvskiva eller två. 

Åter på banan

Då ska man åter kunna kommentera på Facebook. Har skaffat några konton som jag kan använda vid diskussioner. Dock lär de väl upptäcka att de hör ihop med mitt originalkonto. De har gjort så med par andra som jag har, som också påverkat möjligheten att inte kunna kommentera eller göra inlägg. Ska fortsätta anmäla inlägg som jag upplever typ kränkande, sexistiska. Bara för att jag kan. Tänker inte ge mig på den punkten. Men tyvärr så ger det ingenting. Sådant bryter inte mot deras regler. Men att kalla någon för idiot, se det går inte. Men kasta på mig reklam och förslag på andra grupper, det går bra. Vare sig jag vill eller inte. Har försökt leta mig fram hur man kan stänga av alla dessa, men tyvärr utan resultat. Tar gärna emot tips om någon vet. 

There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

Hittade lite fakta på ett forum i veckan. Ser man på bilden från i tisdags, så ser det ju rätt bra ut, eller hur? 51 miljoner människor som är vaccinerade, vilket skulle innebära mellan 75-80% av den totala befolkningen här i Thailand. Men riktigt så är det inte. Det är att man delat ut 51 miljoner doser, och att bara cirka 23% av befolkningen som fått två doser. Nu börjar man till och med ge en fjärde dos. Troligtvis den kinesiska varianten av vaccin. Då kan det inte vara speciellt bra. Det jag saknar, är siffror oavsett om de är sanna eller inte, över hur det ser ut i de olika provinserna i landet, när det gäller vaccinerade. I Krabiprovinsen där t.ex. Koh Lanta ingår, är man nära 70% sägs det. Samtidigt som man ropar efter mer vaccin. Vet inte hur man ska tolka det. Nu förbereder man att öppna upp 1 november, där vissa restriktioner är neddragna eller helt borta. Många av dessa ställen är typiska turistorter. 

Äntligen

Under tiden vi lämnade in bilen för oljebyte i veckan, blev det ett besök på varuhuset Home Pro som låg bredvid verkstaden. En ny blomvattnare och äntligen ska jag säga, så har vi också en brandsläckare här hemma. Tidigare har jag satt upp brandvarnare som jag tog med mig hit, men slarvat med att köpa en brandsläckare. Men nu så. Eftersom vi sover på övervåningen, och utrymmesvägarna är väl inte de allra bästa, är det skönt att ha en brandsläckare i sin närhet, utifall att. Hoppas dock slippa behöva använda den. Eller så kan man bistå någon granne, ifall olyckan skulle vara framme. Väl framme vid kassan hur som haver, så fick vi dessutom 300 Thb i rabatt. Tackar, tackar.

Till sist

Hujedamej vad veckan farit fram i raketfart. V75 igen och laget riktar in sig för 7 rätt. Men ni som kör V75, vet att solen måste stå i rätt läge en helgfri söndag, ovanför en korsväg för att man ska få sju rätt. Men vi lever som loppan, på hoppet. Det gör även fågelhannarna också, som så vackert sitter i trädgården på mornarna, och försöker lockar till sig någon hona med sina lockrop. Kanske de åter igen, bygger ett litet bo i vårt mangoträd vad det lider. Räkningarna är betalda, både här och i Sverige. Skönt med autogiro så man slipper bry sig. Har ju bara hyran för lägenheten, men ändå. Betala räkningar här i Thailand går också väldigt smidigt. El- och vattenräkningen har QR-kod, bara att läsa av den så är det nästan klart. Nej, nu lutar vi oss tillbaka och njuter av helgen tillsammans. Må så grankott allihop, och trevlig helg.

PS…Och där dök Ploens barnbarn upp. Har lärt han säga “tjena tjena, mittbena” vilket han säger väldigt bra. Perfekt svenska. Men han har nog ingen aning vad det betyder. Har försökt förklara det på engelska i alla fall…DS