Mossa, mossa på er alla människobarn
Skrivet fredag 8 oktober 2021 Publicerat: 9 oktober 2021

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Bra avslut förra helgen

Det blev åter en derbyvinst för AIK mot Djurgården. 1-0 räcker och tre poäng bärgade. Snart derby igen mot det där laget från söder. Har glömt vad de heter. Inte så viktigt. Tre poäng i den matchen, och vi har vunnit samtliga derbyn i år vad det gäller allsvenskan.

Måndagsutflykt

Tillsammans med Ploens dotters familj, for vi i måndags till Don Wai Floating Market. Cirka 55 minuters bilresa norr om Samut Sakhon. Tror det är andra gången jag är där. Stor marknad under tak och stående på pålar i vattnet. Delvis i alla fall. Här käkade vi lunch, gås bland annat. Fortfarande har de kvar det här att man betalar halva priset. Andra halvan får försäljaren av staten. Så lunchen blev mycket billig för fem vuxna och ett barn. Den här gången blev det inte så mycket handlat. För egen del, tre flaskor med kall passionsdricka. Hundra procent pressad passionsfrukt. Det är så himla gott. Tre flaskor för 100 Thb. Köper man passionsfrukt här i landet, ligger priset på mellan 60-100 Thb/kilo, beroende på vilken årstid man köper. Ploen köpte på sig lite småkaktusar. Fanns hur mycket som helst att välja på. De har lite tjusning till minikaktusar i det här landet. Finns så mycket att kika på. Frukter man inte ens visste att de fanns, ljuvliga dofter som hittar vägen in i näsborrarna. Det blev i alla fall en trevlig liten utflykt, och ett avbrott från den vardagliga tristessen som råder just nu.

9 bilder


Gevaliareklamen gör en påmind

Fick lite oväntat besök i veckan. Är det inte småmöss som kikar in ibland, så kom en fågel inflaxande den här gången, och gjorde oss sällskap ett tag. Med lite hjälp på traven, så hittade den ut själv till slut, utan att ha kommit till skada. Även ett par apor tassade omkring här ett par dagar, dock utanför huset. 

  

Turister ska plockas på mer pengar

Nästa år vill man plocka turister på ytterligare 500 Thb. En turistavgift som ska gå till en “tourism transformation fund”.  Vi ska betala för renare och säkrare platser. Detta har ingenting med pandemin att göra, säger man. Tro det om man vill. Redan nu betalar en turist en avgångsskatt för att lämna landet, på 700 Thb. Förr betalade man denna summa på flygplatsen. Numera är den inbakad i flygbiljettpriset. Det lär väl den nya avgiften också göra. Det är Bangkok Post som skriver om detta. Ja ja, har svårt och tro att pengarna kommer det thailändska folket eller turisterna till godo. De flyter rätt ner i militärernas och höjdarnas fickor. Det är redan för mycket “maffia” i det här landet, för att man ska kunna lita på vad de säger. Taximaffian på Phuket med sina kartellbildningar, är ju vida känd t.ex. Phukets taximaffia är dock inte det enda stället här i landet. Vi har Bangkok, Krabi bara för att nämna några taxiställen till. Hur som haver så ska de bli spännande framöver, och se hur mycket turister som kommer hit under högsäsong. Eller om man finner andra resmål. Mycket beror naturligtvis på hur mycket de lättar upp, när det gäller papper, tillstånd, tester, sandbox med mera. Bara PCR-tester innan avresa och här i landet för en familj med barn, kan gå på totalt 10 000-12 000 svenska kronor. Sjukt mycket pengar.

Min vän hunden

I tisdags fick jag reda på att min vän hunden, har nedkommit med 8 valpar. Har inte sett dem ännu, men jag hoppas få kunna göra det. En par tankar slog mig direkt, vad händer nu med dessa valpar? Vilken framtid har de att tala om? Det är så jäkla tragiskt, så det gör ont i hjärtat. Och det här är bara en tik av alla, som får valpar. 

Håll i hatten

Vid 22-tiden på tisdagskvällen, vart det full storm ute på gatan. Sedan på det, kom regnet. Fulla spjäll öppna även där. Ploens “trottoarpratare” låg ner på backen. Då ska ni veta, att klumpen längst ner som håller allt upprätt, väger närmare 80 kilo. Den där välter man inte i första taget. Men nu hade den mött sin överman. Jag ut för att försöka lyfta in den under tak. Men förgäves. Orkade helt enkelt inte. Regn och storm som ven runt omkring mig. Jag fick till slut dra in den, i skydd från regn och blåst. Den här lilla reklampelaren är ny, då de två andra vi haft rostat sönder och blivit bleka av solljuset. Vore tråkigt om den här hade gått samma väg till mötes. Stormen avtog så småningom men inte regnet. Det upphörde tidigt på morgonen. Så nu behöver man inte vattna på ett tag. 

3 bilder

 

Framme vid ändstation

I alla fall för den här veckan. Ser att det förutom är V75, även två VM-kvalmatcher i fotboll för herrarna. Lördag och onsdag. Tackar tackar för det. Alltid kul att ha något och se fram emot. Så får man sätta på sig landslagströjan också. Nästa vecka kommer jag dessutom få min andra vaccindos. Tacksam för det. Ja, man får vara glad för det lilla som händer under veckorna. Blir mycket bokläsning. Just nu Anders de la Motte. Sedan kommer Ploens barnbarn hit och….hm, vad hände där? Nej, ser ut som svartfärgen är slut i tangentbordet. Blir att så fort som möjligt åka till stan och se om någon har färg till Apples tangentbord. Annars får det bli Applebutiken i Bangkok. Men jag hoppas få slippa den resan till B-kok. Må så grankott allihop, och trevlig helg.