Mossa, mossa på er alla människobarn
Skrivet fredag 24 september 2021 Publicerat: 25 september 2021

Hoppas veckan varit bra för er alla. Här är allt bara bra med farbror Anders. Min 90-dagarsrapport är nu gjord och klar. Nästa gång blir i december. Det här är en grej jag tycker man kan lägga ner. Likaså om man varit på annan ort en längre tid, bokat in på olika hotell, så ska man rapportera bostadsadressen igen, när man åter är hemma. Något som jag faktiskt struntat i. Papper som ska fyllas i, kopia på pass, kopia på visum samt papperskopia på när ankom landet, och allt i två upplagor med underskrift på rubbet. Måste dessutom göras på plats, alltså mitt immigrationskontor här i Samut Sakhon. Känns viktigare att jag gör min 90-dagarsrapport. Den kan jag ändå göra över nätet. 

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Lapp på luckan

Inte på grund av att det är fullsatt, utan på grund av sjukdom. Min matleverantör på andra sidan gatan, har insjuknat i covid. Vet att hon fått två doser, så vi får hoppas hon snart är tillbaka igen, utan större komplikationer.

  

Lika bra och erkänna direkt (absolut inte thairelaterat)

Det går inte vecka utan att man fäller en glädjetår. Att man dessutom gör det frivilligt, hur dum kan man få vara? Men det är en sådan enorm glädje, att få se och höra många uppträdanden i programmet America’s Got Talentv. Final förra veckan, där det var en magiker som vann. Glömmer t.ex. aldrig Kodi Lee, blind autistic singer. Han gick sedan och vann alltihopa 2019. Jag har tidigare delat dessa i mitt Facebookflöde.


Winning Singer Kodi Lee's INSPIRATIONAL FIRST Audition On America's Got Talent!
 

Simon Cowell som sitter i juryn, känns som han har samma känsloengagemang som jag har. Ibland kan han bli riktigt känslosam. Ser hur han försöker hålla sig, men man hör hur han stakar sig på orden. Har hänt att han inte ens orkat prata efter ett uppträdande. Detsamma gäller den övrig i juryn. Men Simon är speciell. Jag gillar honom riktigt skarpt. Har ni aldrig sett America’s Got Talentv tidigare, så finns där hur mycket som helst på Youtube. En av många som berört mig mycket, är Mandy Harvey. Inslaget jag delar, är från 2017. Bara lyssna och njuta.

Mandy Harvey: Deaf Singer Earns Simon's Golden Buzzer With Original Song - America's Got Talent 2017

Äh, vi fortsätter på den inslagna vägen. Se det här uppträdandet där hela juryn, framför allt Simon helt enkelt saknar ord. Killen som sjunger, var sist ut den kvällen, och tur var väl det. Simon blev helt ställd. Vet att Simon fått en del kritik för påstående att gråta krokodiltårar. Men efter att ha lyssnat på ett antal intervjuer med honom, har jag svårt och tro annat än att han är en äkta tvättbjörn. 

His Voice Is So Emotional That Even Simon Started To Cry!

Bra att passa på nu

Nu när läget är så lugnt, har Ploen passat på att städa och rensa i sitt tygförråd. Ser klart mycket bättre ut nu, än vad det gjorde innan. Även ute där tvättmaskin och bil står, har fått sig “ansiktslyftning”. Ville gärna hjälpa till, men jag var nog mer i vägen än gjorde nytta. Kvarstår lite att göra, men det kommer bli bra till slut. Tur vi ligger på samma våglängd jag och Ploen, vad det gäller ordning. Nästan så att Ploen är lite petigare än vad jag själv är.    

Veckan i korta drag

Måndag: Upp 07:30, i säng 02:00 på grund av fotboll. Regn med start 14:50:23. Nytt ihärdigt regn 20:30 pip.
Tisdag: Mulet, 27,8 grader ute. Lite trött, då det blev sent innan man hoppade i lopplådan, och sedan upp 07:30 pip. Regn 18:30.
Onsdag: Soligt, småblåst, tyst på gatan. Ploen saknar jobb, lite smådeppig. Vill kunna tjäna egna pengar. Jag försöker göra vad man kan, för att hålla humöret uppe. Klockan 16:20 öppnade sig himlen för ännu en rejäl regnskur.
Torsdag: Uppe redan 07:00. Idiotiskt egentligen, då det blir en lång dag färds mot natt. Fotboll på kvällen igen. Start 24:00 lokal tid. No rain faktiskt. Kors i taket.
Fredag: Trött då det blev sent i säng på grund av fotbollen, Kalmar-AIK 1-1. Ett resultat som är lätt och glömma bort, då man sedan på morgonen fick läsa att två unga AIK-supportrar omkommit i en trafikolycka, på väg till matchen. Senare kom besked att ytterligare en person avlidit. Tragiskt, ledsamt. Vila i frid.
Regnet startade 16:20. Besökte sjukhuset. Se mer nedan.

Jä*la idioter

I tisdags kom de och rev ner en tjock kabel. Denna kabel klippte man sedan i småbitar och lastade på bilen. Man vill väl behålla kopparn kan jag tänka mig. Men resten man plockade ner, småkablar, plasthölje kastade man helt sonika in i träsket, istället för att ta det med sig. Det var Thailands egna statliga telekommunikationsoperatörer TOT som gjorde detta. Rent ut sagt, blir man bara förbannad. Jag stod och tittade på killen helan tiden som slängde prylar. Jag såg att han visste att jag tittade på honom, men det brydde han sig inte om. Var på väg och säga något, men det hade jag säkert fått äta upp.  

4 bilder

Thailändsk dramaserie

En thailändsk dramaserie drog igång i torsdags på Netflix, Bangkok Breaking. En fattig man som börjat jobba för räddningstjänsten i Bangkok, upptäcker en stor konspiration som omfattar hela staden. Kul där vi faktiskt kanske kan se något tillsammans, Ploen och jag. Ploen kan lyssna på replikerna, jag får läsa undertexterna.  

Ploen kan hon

For till sjukhuset som vi har runt hörnet. Eller ja alltså, 10 minuter med bil om vi ska vara lite mer noggrann. Hon hade pratat med dem, om det gick bra att jag tog min andra dos där, än att fara in till Bangkok. Så vi åkte dit och registrerade mig. Istället för den 23 oktober, får jag nu komma den 15 oktober. Tydligen en dag som man vaccinerar äldre personer, enligt Ploen. Hmm, jag som känner mig som en 25-åring. Ja, ja. Skönt att slippa åka till Bangkok hur som haver. Sparar man en massa timmar i restid och väntan. Å andra sidan är jag ju fri som en fågel. Inga tider att passa, så det med att spara tid, kan man ju alltid diskutera. 

Nu stänger vi butiken för den här veckan

Landet som aldrig kan bestämma sig. Nu är nästa öppning satt till den 1 november. Jag har i alla fall bestämt mig att ta det lugnt i helgen (som vanligt). I och för sig så gör jag det under veckorna också. Ploens dotter med familj har varit på resande fot. Får se om de kommer hem till helgen eller inte. Ja, ja, det var nog alles för den här veckan. Må så grankott allihop, och trevlig helg.