Mossa, mossa på er alla människobarn
Skrivet fredag 10 september 2021 Publicerat: 11 september 2021

11 september, ett datum som inger respekt. Oavsett var man befinner sig i världen. Precis idag, är det 20 år sedan det oerhört tragiska inträffade i USA och attackerna mot World Trade Center. Jag själv minns det som igår. Bilderna som kablades ut i hela världen. Fruktansvärda scener, som man trodde var tagna ur en film. Det är inte svårt att skänka en stunds tanke en dag som denna, till alla de människor som omkom och deras anhöriga. 

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Femte november

Ett datum att se fram emot, då ABBA Voyage släpps. Har lyssnat på de två första låtarna, och nog känner man igen ABBA-soundet. Dock är rösterna ett antal år äldre. Men jag gillade det jag fick höra. Fantastiskt ändå, att de gör comeback efter 40 års uppehåll. Björn Ulvaeus 76 år, Benny Andersson 74 år, Anni-Frid Lyngstad 75 år, Agneta Fältskog 71 år. En ålderstigen kvartett, men deras gamla låtar känns fortfarande fräscha. Finns mycket att läsa om dem på Wikipedia. Om ABBA spelat i Thailand vet jag inte. Hittar ingenting om det i alla fall. Däremot så spelade man 2009, musikalen Mamma Mia i Bangkok. Bara en sådan sak.

Cirkus på gatan

Där sprang den på ledningarna, som om det vore det lättaste i världen. Heter man ekorre, är det inga problem. Förra ekorren jag såg, blev ju tillfångatagen av en man på moped. Men den här skulle man få problem att fånga. Så småningom försvann den bort, och så var den uppvisningen förbi. 

Friheten är ditt vackra namn

Så var det då dags igen att ge tillbaka friheten. Såg den lilla varelsen slinka in under kylskåpet. Fram med buren och ladda den med lite korv. Hade tyvärr ingen majskolv hemma. Korv har de ratat förut, men inte majskolv. Men den här gillade tydligen korv. Det var förra lördagen detta hände. Skulle precis gå och lägga mig. Tänkte att den får väl natten på sig att gå i fällan. Vilket den gjorde. Så efter frukost, min egen alltså, vandrade jag iväg med buren och släppte ut vår lilla vän. Hoppas den får ett långt och lyckligt liv, där den hör hemma. 

Fyra bilder plus en film

Semester, vad sägs om det?

Veckans blogginlägg skriver jag faktiskt från Hua Hin. Vi åkte hit i tisdags och åker hem idag fredag (10/9). Det var riktigt skönt att få komma lite hemifrån, för en gångs skull. Vi åkte som vanligt med Ploens dotters familj. Boendet detsamma, Hilton hotell, våning 3, rum 302. Tyvärr kom vi med regnet. Det var riktigt stora vattensamlingar på sina håll i stan. Vi fick söka oss andra vägar med bilen, där det inte var så mycket vatten. Trots våning tre har man en fin utsikt från balkongen. Rummet är är helt okej också. Inget att klaga på. 

2 bilder

Onsdagen fortsatt mulet. Passade på att ta en tur till Cajutan för att köpa hem lite mer Kalles kaviar. Blev fyra tuber och en burk sill. Det är tyvärr mycket som är stängt. Men det finns också många som försöker ha öppet. Dock är det ganska tomt och ödsligt på besökare. Många tomma lokaler att hyra. Vi får se hur det blir med öppning för turister till Hua Hin framöver. Men det är ett trevligt ställe om inte annat. Många smågator att gå på upptäcktsfärd på. Vi käkade på en vietnamesisk restaurang på onsdagen. Hur gott som helst och mycket billigt. Tyvärr var vi ensamma på stället. Vi får hoppas vi gjorde deras dag. Att de kan rida ut den här pandemin, innan turisterna anländer. Återvänder gärna hit fler gånger och äter.

Blev lite bad i den stora poolen, trots avsaknaden av sol. Vädrets makter var väl inte som sagt var, med oss den här gången. På kvällarna var det skönt att småvandra lite, utefter den långa stranden. 

5 bilder

Dags att lämna Hua Hin

Det var den här veckan. Snart dags att åka hem till Samut Sakhon. Får se när vi anländer bostaden ikväll. Sedan väntar som vanligt en helg, med allt vad det innebär. Lär väl bli en del vila, då jag känner mig inte så där hundra procent kry. En begynnande förkylning kanske. Må så grankott allihop, och trevlig helg.