Mossa, mossa på er alla människobarn
Skrivet fredag 17 september 2021 Publicerat: 18 september 2021

Livet går vidare här i Thailand. Skönt var det att få fara iväg några dagar förra veckan till Hua Hin. Fick som sagt med mig lite kaviar hem. Njuter varje morgon med Kalles på mina äggmackor. Men nu är man åter hemma här i fattigdom och elände, som min farmor alltid sa. Tänk, jag kommer ihåg hennes telefonnummer fortfarande, 270829. Viktig kunskap att bära med sig i livet, eller? Farmor var en viktig kugge i mitt liv, när jag var yngre. Tack vare en släkting, har jag fått en del bilder från den tiden. Analoga bilder som han digitaliserat. Själv sparar jag alla mina bilder jag fotar, på en HD. För vad, vet jag inte. Men det känns inte bra heller att bara radera bort dem. De får väl vandra vidare sedan, vad tiden lider. Tiden ja, den går som sagt var fort. Vissa dagar blir dock väldigt långa, då man framför allt ser fotboll som startar klockan 19:00 svensk tid.       

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Hujeda mig

Aj aj, vojne vojne. Ja kärt barn har många namn. Som jag skrev förra veckan, kände jag mig inte riktigt 100. Kanske en begynnande förkylning på G? Eller så är det som jag tror, en tand som jävlas med mig, och som påverkat min vänstra bihåla. Det trycker och pulserar på. Så förra lördagen for vi till ett apotek här i stan, och förklarade mitt dilemma. Fick därifrån med mig antibiotikatabletter och något piller till. Nu ska jag käka dem tills de är slut. Hur läget är då, får avgöra nästa steg. Helst hitta en bra tandläkare som har öppet, och som vill ta emot en farang. Finns inget värre och må dåligt i käften. 

   

Tillbakablick

Tänkte bara få återvända till Hua Hin där vi var förra veckan. Missade en liten sak som jag inte fick med förra veckan. En skitsak egentligen, men ändå. Hilton Hua Hin Resort & Spa, byggt 1993 känns väldigt fräsch, trots sin ålder. Det är väl ganska naturligt att saker och ting slits eller kanske inte alltid fungerar till 100%. Men säger man bara till, så vips är de där och fixar. Trodde det var fel på vår toalett, då det var så mycket vatten i den. Men det skulle vara så tydligen. Man fick sitta liksom på ena skinkan, för att inte paketet skulle snudda vattenytan. Som sagt var, en skitsak. Annars fungerade det trådlösa nätverket väldigt bra. Våra tre nätter kostade 4320 Thb inkl. frukost. I svenska slängar cirka 1140 kronor. Vad har man att klaga över egentligen?   

Alla har vi varit små

Kaktusar kan man se lite överallt här. Hittade pyttesmå kaktusar hemma hos Ploens dotter. Finns och köpa lite överallt. Grannen bakom vårt hus, översvämmas av kaktusar. Dock av det större slaget. Snubblar man där, ligger man risigt till kan jag lova. Själva har vi en liten platt historia till kaktus hemma. Kanske man ska enbart ha kaktusar. Kräver mindre skötsel kan jag tro. Låta naturen ta hand om dem.

Lör, sön, mån, tis, ons, tor, fre

Dagarna må ha olika namn, men den här veckan oavsett dag, har de haft ett gemensamt. Det stavas “regnskur”. Runt femsnåret har det dragit igång. Riktigt sådant där heavy regn. Skulle man ställa sig ute i regnet, blir man dyngblöt på ett par sekunder. Trodde man skulle klara sig undan det där med regnperiod, men icke. I alla fall inte den här veckan. Onsdagen småduggade det hela dagen.     

Spännande vecka eller?

Nja, inte direkt precis. Regnandet har ju gjort sitt till, om jag så säger. Lugnt ute på gatan, inga kunder som anlänt till shopen. Enda spänning i tillvaron just nu, står Läckbergs deckare för. Håller på med bok åtta av tio i Fjällbackaserien, Änglamakerskan. Vet hon fått utstå en hel del kritik för sina böcker, men de är helt okej för min del. Sedan väntar första boken, Box som kommit ut i dagarna, som hon skrivit tillsammans med Henrik Fexeus. Ska tydligen bli en deckartriologi. Händer det ingenting spännande utanför huset, får böckernas värld bidraga med den biten. Spänningen för Ploen, förutom att ha mig då (555), är någon tv-serie hon följer varje kväll. Kärlek och intriger tydligen.

Nu hade jag lite tur för en gångs skull

Hade fått för mig att jag skulle göra min 90-dagarsrapport som nästa månad. Så jag kikade på lappen för säkerhets skull, och tur var väl det. För det är den här månaden jag ska göra rapporten. Datumet som gäller är 25 september. Man kan göra den tidigast 10 dagar före, eller fem dagar efter datumet. Får nu bara hoppas det går bra att göra den över nätet. Det som jag ska göra nästa månad, är ju att få min andra dos vaccin, 23 oktober. 

Vi blickar framåt

Vilket kan vara bra om man går utefter vägen. Sedan får man hoppas de övriga i trafiken gör likadant. Nu stundar åter en helg. Det är tätt mellan given, sa han som spelade kort med sig själv. Lite så känns det, när vi har ännu en helg inpå knutarna.
I veckan kom förslag på hur man ska få hit turister med mycket pengar. Det var ganska stora insatser som krävdes av vederbörande turist. Så förmånligt var det inte, kan jag tycka. Jo, har man mycket pengar och är miljonär, kanske det kan vara av intresse, och att man verkligen gillar Thailand vill säga.

Villkor för rika-Bild för den som vill kika

[]

[minimera]

Pratas även om att öppna upp Bangkok för fullt vaccinerade turister, som även ska slippa karantän. Vilket skulle kunna ske 15 oktober. Dessutom sa man att landet skulle öppna upp 1 oktober. Men nu har någon professor sagt att man inte alls är redo att öppna. Han föreslår en nyöppning 1 november istället. Anledningen är att man ännu, inte har nått en säker nivå vad gäller vaccinering. Ska man lita på siffrorna, så är 18.38% av den totala befolkningen fullt vaccinerade. Ja, ja, den som lever får se hur det blir med den saken. Själv behöver jag inte tänka på mer än att vaska händerna, mask på och hålla avstånd.  Nej, nu gör vi som sagt var helg. Det blir troligtvis samma schema för mig, som alla andra helger. Må så grankott allihop, och trevlig helg.

PS…Nästa vecka ska jag komma med ett erkännande, där det blir mycket sång och musik…DS