Sawasdee krab

Mossa, mossa på er alla människobarn. Förra lördagen upp halv åtta. Pigg? Inte direkt. Ploens bil borta. Troligtvis åkt till marknaden. Vilket senare stämde. Mycket grönt i kassarna när hon återvände. Plus dessa små röda tomater. Goda som attan. Skölja noggrant. Säkert hårt besprutade.

Efter frukosten, lägga ut på FB att veckans blogg hade anlänt. Det gör den varje lördag, fem minuter efter midnatt. En vän som jag fått kontakt med via FB, ringde. Bor utanför Piteå. Rest mycket i många herrans år här i Thailand. Hoppas han kan komma ned snart, så vi får träffas. Han brukar vara på plats i grannregionen till Samut Sakhon, så det bli inte så långt att fara.
Byggde klart luftslottet (V75) vid trettontiden. Är väl troligtvis bara ruiner när man vaknar på söndagsmorgonen. Det är så tankarna går i alla fall. Hur gick det då?
Luftslottet raserades. Sex rätt och totalt 7 kronor tillbaka.


Grannen ett par hus bort, grävde upp entréplan. Funderade ett tag på vad det var som lät. Himla oväsen. Det var en stor grävskopa som gjorde jobbet. Ska väl troligtvis göra bättre lutning, för att slippa regnvatten och översvämningarna så nära inpå huset. Annars en lugn helg.

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Droppen Dripp och Droppen Drapp

Apropå regn, så förbereder sig även Bangkok för regnperioden. Man har reparerat översvämningsbarriärer längs Chao Phrayafloden samt en del kanaler. Dräneringstunnlar, pumpstationer har kontrollerats. Man har muddrat och sänkt vattennivån i kanalerna. Vattenpumpar står förberedda. Räcker tydligen inte enbart med Covidpandemin för Bangkok. Hårt utsatt storstad.  

Dricka sig hög eller?

Nationens största producent av tedrycker, har nu lanserat två nya drycker som är smaksatta med cannabis. Dessa cannabisdrycker kommer säljas för 30 Thb (cirka 10 kronor) över hela landet. Den cannabis som används i deras drycker, är ännu inte är fullständigt legaliserat. Men de förväntar sig att hela försörjningskedjan och processen kommer att godkännas snart, när cannabislegalisering växer runt om i världen. Odling är fortfarande endast tillåtet under strikt regeringskontroll, och ganja är endast tillåten för odling, forskning och medicinsk användning. Detta kunde man läsa förra veckan på The Thaiger. Ingen dryck för mig.

Veckan i korta drag

Veckan inleddes med i stort sett Kronblomsläge. Såg på termometern, 32 grader. Blev läsning, Ulf Lundells Vardagar 4. Som vanligt en rejäl tegelsten att tas sig igenom. Även som E-bok, fast lättare att hålla i. Vid 17-tiden, ut och vattna. Pumpen står och slår likt en metronom, på, av, på, av. Känns inte bra. På kvällen då det var dags att stänga butiken, kom jag ut i riktigt skönt väder. Blåste på rätt bra, varma vindar, men ändå svalt på något sätt. Hade kunnat varit kvar ute, om det inte vore för småkusarna. Måndagskvällen bjöd på fotboll, Norrköping-AIK, så det blev sent i säng. 

Ploens dotter med familj, har åter varit i Rayong. Kom hem under tisdagskvällen. Har varit där nästan i en vecka. För min del får det var nog med resande ett tag framåt. Framförallt som läget är som det är i landet. 

Såg i tisdags som först, att livesändningen av Den stora älgvandringen är över för den här gången. Istället har det ersatts av Mot ljusare tider, även det en livesändning. Hmm, hade det inte räckt med Älgvandringen? Jag har prylar, så jag skulle kunna göra något liknande. Vad sägs om att se mig ligga och läsa en hel dag, med avbrott för käk? Självklart får man se det också. Vrider bara kameran mot matbordet. Annars har älgvandringen imponerat på Ploen här hemma. 

I måndags eller tisdags, minns inte riktigt, gick det och läsa att utlänningar som bor i Thailand, kommer att kunna registrera sig för vaccinationer mot Covid-19 från juni månad. Antingen via en mobilapp eller direktkontakt med sjukhus. Hoppas och väntar dock på mer konkreta uppgifter.

Det thailändska flyget anlände när jag vattnade i onsdags och torsdags. Fyra till fem småfåglar, skuttade omkring i trädet och lät sig njutas av vattendropparna. Jag på med mer vatten, men då flög de undan. När jag slutade, kom de tillbaka. Naturens samspel, när den kan vara som bäst. 

I torsdags tvättade Ploen bilen. Upptäcker då att vänster stötdämpare har pajat. Ringer till syrrans man som har bilfirma. Åker dit och lämnar bilen där. Bara att hålla tummarna att vi får familjerabatt. Vet inte hur de ser på sådana saker här. Kan ju bli rejält dyrt, även med familjerabatt. Suck, suck. Kära V75-hästar. Kan någon av er hästar som vi har på kupongen, vinna varsitt lopp? På kvällen AIK-Malmö FF, sent i säng igen.

Ja, det var några exempel i korta drag, vad som hänt i veckan. Roligare än så här, blir det inte. Värmen inte så mycket att göra åt. Vattenpumpen måste dock åtgärdas. Inte bra när den står och slår så som den gör. Men de som sett den här på plats, säger att den är okej. Ja men det var väl allt då. Dags att…nä nu höll jag på att glömma igen, och berätta. Samma sak förra veckan också (tror jag). Såg att Sundsvalls stadsbibliotek, äntligen anslutit sig till Cineasterna. Se strömmande film, tyvärr bara max 3 per månad gratis. Eller, nja det går väl på kommunalskatten om vi ska vara ärliga. Rena guldgruvan om man frågar mig. Såg att kultfilmen “Withnail och jag” och som jag letat länge efter, fanns att kika på. Tjo ho! För att inte tala om Spiraltrappan från 1946. Rysaren man såg på fritidsgården. App finns både till iOS och Android samt PC och Mac.     

Nu gör vi helg                                                          

Blir så irriterad på dess småflugor. Jag använder vår TV som bildskärm för datorn. Sitter jag som nu på fredagskvällen och skriver, dras de till ljuset och springer omkring på TV-skärmen. Nyss slog jag till en fluga, så den till och med fastnade på veckans blogginlägg. Nu får jag inte bort den heller. Det får vara så. Tänker inte börja skriva ett nytt inlägg bara för det. Må så grankott allihop, och trevlig helg.