Sawasdee krab

Oj , oj, oj. Var ute i trädgården förra söndagen, för att pyssla lite. Men den stunden blev kortvarig. Gick bara inte att vara ute. Säkert 40 grader i solen. Skulle inte förvåna mig om det var mer. Fort in och på med fläktarna. AC finns i och för sig på nedervåningen, dock är den ute i shopen. MEN…

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Det går fort i hockey

Efter sol och värme kommer regn. Vaknade upp på måndagsmorgonen av att det mullrade och regnade ute. Skönt med lite lägre temperatur. Det är tvära kast i det här landet. 

Hard Rock Café

Efter 30 år på Siam Square, tar nu Hard Rock Café Bangkok, farväl. Restaurangen och baren stänger permanent den 31 mars. Men kommer enligt rapporter, att öppnas på en ny plats. Shopen bredvid kommer ha fortsatt öppet ett tag till. Här har man varit två gånger faktiskt. Första gången med mina vänner “La Familia”.

Mangoträdet

Snart har vi (i alla fall Ploen) plockat ned all mangofrukt från vårt mangoträd. Det är rätt tunga pjäser, var och en. På marknaden kostar ett kilo, cirka 45 Thb. Alltså dryga 12 svenska kronor. Ett kilo av den sorten vi har, omfattar omkring 2-4 stycken. Finns tydligen en mängd olika sorter har jag lärt mig. Gott är det hur som haver.

2 bilder

Vi satte en del frön för ett bra tag sedan, men av dessa blev det inte mycket av. Men av någon anledning, var det en tomatplanta som inte tänkte ge upp. Efter omplantering, vilket säkert gladde plantan, återgäldar den nu med två tomater.  

Fylla på vattenflaskor

På många flygplatser här i Thailand finns dricksfontäner, där man också kan fylla på sin vattenflaska. Samtidigt som man gör det, kan man se på en räknare hur många vattenflaskor man sparat in på. Något positivt i rätt riktning, då många plastflaskor bara hamnar ute i naturen. Har fått tillstånd av Richard Barrow att låna bilderna. Richard, som finns på Facebook, är en utmärkt källa för information. Han åker dessutom runt i Thailand, fotograferar och skriver om olika platser han besöker. 

3 bilder


Han är också en stjärna här i Thailand

Han var på Thaifestivalen i Sundsvall, för ett antal år sedan (2014). Vår egen Jonas Anderson. Svensk sångare som bor här i Thailand. Syns ofta i olika showprogram på TV. Nu har han kommit ut med en ny låt, Den vita hjorten. Klicka på länken och lyssna om du känner för det. 

En vanlig förmiddag, strax före lunch

Senaste tiden har de nu samlats i shopen. Ploen tillsammans med några grannar. De kommer hit för att att käka lite. Det blir lite som ett knytkalas. Vet inte om de hinner käka så mycket, då det tjattras en hel del. Roligt verkar de ha i alla fall. 

 

Förra lördagens vaccinering

Vi for till sjukhuset för vaccinering förra lördagen. Ploen skulle få sin första spruta. Gick väldigt smidigt. Hon har knappt märkt av den. Lite öm på armen där man stack, men annars ingenting. Tack och lov för det. Kanske man snart kan se ljuset i tunneln här i landet. Folket behöver det. Vem vet, kanske, kanske, kan det bli Koh Lanta med mina bästisar nästa år. Fortsättning följer. 

Senaste Covid-19 statistiken för Thailand

Official #COVID19 update in #Thailand on Friday:
👉🏾 Since 15 December 2020
🔸24,340 people infected (+6 imported cases & +128 local cases)
🔸1,247 of these cases were imported
🔸32 dead +0
👉🏾 Since January 2020 ♦️28,577 cases ♦️1,453 people still in care ♦️92 deaths

Province update on Friday: 128 local cases.
👉 87 proactive case:
📍Bangkok 82
📍Pathum Thani 1
📍Samut Songkhram 2
📍Samut Sakhon 2
👉 41 “walk-in” hospital cases:
📍Bangkok 16
📍Tak 5
📍Samut Prakan 5
📍Samut Sakhon 15

[collapse]

Äh, jag klipper den svarta kabeln

Då ska vi se, bara svarta kablar. Ole, dole, doff…….klipp. Och där försvann vår internetuppkoppling. Skedde förra lördagen, på kvällen. Någon tjomme längre upp på gatan, trodde väl han visste vad han gjorde. Men redan på söndagen var de här från bolaget, och återställde ordningen. Det må jag säga, det är väldigt bra support när man väl ringer. Minns när vi tidigare fick något fel på routern för vår internetuppkoppling. Ploen ringde, och en timme senare var de här och bytte mot en ny.

Armar hit, och armar dit

Vi tog en tur till vattnet i onsdags. Promenera lite i omgivningarna. Solen på väg ned och det svalkade skönt. Ett tempel- och rekreationsområde med många joggare, plus en grupp kvinnor som körde ett pass, a la Friskis&Svettis. Mitt emot infarten till vattnet, var det stor marknad. Självklart blev det en promenad dit också. Här är det många som kör med 50/50. Man betalar alltså halva priset, och så får säljaren resten av staten. Dock varnade Ploen mig för att utnyttja det, då tydligen priset är högre än om man betalar kontant. I alla fall på marknader. Sant eller inte ska vara osagt. Men jag har läst om det, att det förekommer.  

14 bilder


Klockan på ringning

Ringsignalen Det vackraste, ljuder från telefonen. Klockan är 02:00 mitt i natten och det är fredag. För mig i alla fall. Torsdag i Sverige. Dags att titta på VM-kval i fotboll. Zlatan är tillbaka i landslaget igen. Dessutom tre AIK-are med i laget, varav en är före detta. Dukar fram en äggmacka med Svennes och en Leo öl. Klockan 04:55 kryper man tillbaks i sängen igen, efter 1-0 till Sverige mot Georgien. Upp 07:30 när Det vackraste åter ljuder. Inte lite trött idag, men det är smällar man får ta ibland.
PS…Du kanske undrar över Det vackraste? Det är den fina låten med Cecilia Wennersten…DS

   

Lägga till handlingarna

Ännu en vecka har snart gått och kan läggas till handlingarna. Tur man har bloggen och bilder att återvända till, ifall man glömde vad man gjorde just den här veckan. Och naturligtvis alla andra veckor. Om en vecka är det påskafton. Ägg finns så vi klarar oss. Hade varit gott med en sillabit också. Finns grossister här som säljer svenska produkter. Man kan beställa på nätet och få det hemkört. Klart det är väl andra priser då, men det kan de ju vara värt. Minns när jag var i Ao Nang med La Familia för x antal år sedan. Det var påsk. Då överraskar damerna med kokta, målade ägg som vi intog på den lilla balkongen vi hade. Ett trevligt inslag man inte glömmer så lätt. Äggen kokades i vattenkokaren som fanns på rummet. Smart tänkt. Då vet jag inte, men nu kan man köpa kokta ägg på 7/11 om man vill ha.
Oki doki människobarn. Jag säger over and out och en trevlig helg på er.