Sawasdee krab

Om jag säger att det är varmt nu, mycket varmt, skulle ni tro mig då? Att bara blinka med ögonen, gör att man svettas. Varmt var det också i Phuket, men det är typ en annan värme där, kan jag tycka. Mycket kanske har med själva luften att göra. Närmare havet och dess vindar. Men man ska väl inte klaga, jag är ju här frivilligt.

Karantänen fortsätter på mitt officiella FB-konto. Inga inlägg eller kommentarer kan göras. Så jag får gilla i det tysta istället. Annars har jag sjösatt mitt Anders Wilgård som är och får bli mitt reservkonto. Så får ni en förfrågan om vänskap, så är det bara lilla jag. 

En olycka kommer aldrig ensam sägs det. Efter att hunden fällde mig, så har jag nu bitit av en framtand på nedre käken. Orsaken till det, stavas kycklingben. Såg eller kände inte den lilla benbiten, vilket räckte för att trasa sönder tanden. Dessutom är det tydligen ingen tandläkare igång här i Samut Sakhon, på grund av pandemin.  Inte snyggt med en glugg nu, nertill i käken. Jag får vända på det, och säga att det finns värre saker här i livet.
Den här veckan blir det inte så värst mycket bilder, jämfört med förra veckans inlägg. Alla bilder jag tar under månad med telefonen, sparar jag på en hårddisk. Likt en ekorre som samlar nötter. Så kan jag sedan rensa bort bilderna från telefon. Annars är telefonminnet snart slut. Detta blev ju en bra övergång till veckan som varit, och vi börjar med ströbilder.

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Ströbilder

Det blir ju en hel del bilder man samlar på sig, när jag är ute på vift. Dock enbart med mobilen. Orkar inte gå och släpa på min riktiga kamera, alla gånger. Många bilder kommer aldrig in här på bloggen. Bilder som kan vara lite roliga, eller inte roliga alls. De som inte kom med i förra veckans blogg, tänkte jag ta med den här gången. Först lite text så kommer bilderna på slutet.
Den första får symbolisera hur ofta man blir tempad varje dag. Det finns lite olika varianter av denna apparat. Det finns en som tar tempen, samtidigt som man får en klick desinfektionsmedel i handen.
På många ställen har man enormt stora figurer, som troligtvis står där för att välkomna en. Annars vet jag inte riktigt vad de står för. 

När vi körde in på en mack för att tanka bilen, frågade jag efter en toalett. Killen pekade bort mot en byggnad, en bra bit från macken. Redan där jag stod, såg jag att det måste vara en byggnad som arkeologer nyss grävt fram. Såg ut som att falla ihop när som helst. Men okej, jag gick fram mot byggnaden. Nog för att det var en toalett för kvinnor och män, men det måste ha varit för hundra år sedan. Ja bilderna får tala för sig själva. Jag tog chefen i hand och ställde mig utanför byggnaden, och gav jorden lite vätska. På en annan bensinmack, var det skönt att få sträcka på benen och lägga sig på en solstol, och blicka ut över världen. Det kallar jag för service.

När vi ändå är ute på vägarna, kan jag berätta att det finns speciella parkeringsfickor för kvinnliga bilförare. Dessutom är de målade i rosa. 

Det blir en hel del tempelbesök, vilket är trevligt. Speciellt om man besöker några av de mer kända. Som turist får man på en del tempel, information att respektera Buddha. Som till exempel, en tatuering av Buddha är inte okej.

Avslutningsvis, ett par bilder av min vän hunden, som så snyggt fällde mig då vi var på väg till aporna.

13 bilder

Aftonbladet eller Expressen

Kanske det är en repris, att jag skrivit om det tidigare. Kanske det kommit till någon ny läsare, som inte läst alla mina inlägg. Det här är för dig. Naturligtvis för alla er andra också. I måndags for vi som vanligt till Makro. Denna otroligt stora stormarknad. I första hand för butiker, men även för privatpersoner. Mycket storpack här med andra ord. Storpack i alla ära, men utbudet av en och samma produkt, är också otroligt stor. Vet inte hur mycket olika rissorter det finns. Eller som nu, när vi skulle handla tvättmedel. En hel långsida med enbart tvättmedel. Även hyllorna bakom mig, fanns det tvättmedel. Tog en panoramabild med telefon, därav att den är lite förvrängd. Men det är klart, här tvättar man lika mycket och dagligdags, som man käkar mat. Tvätta kan nog behövas när det är så varmt, och man kan behöva byta kläder både en och två gånger per dag. 

3 mil från Samut Sakhon (inte bra)

Förra lördagen beordrade man omedelbar stängning av Bang Kae-marknaden, som ligger 3 mil från oss. Detta efter att 80 personer testats positivt för Covid-19. Det är en enormt stor marknad, som besöks av över 1000 försäljare. Detta utbrott har nu spridit sig till ytterligare fyra provinser, där ibland Samut Sakhon.

Samtidigt så arbetas det för fullt, för att öppna tre turiststarka provinser, under förutsättning att man kan vaccinera minst 70% av befolkningen. Provinserna är Phuket, Phang-Nga och Krabi, som är starkt beroende av turism och ansvarar för 20% av turistintäkterna. Då ingår heller ingen karantän. Detta enligt källor här i Thailändsk media. Vad som krävs av turisten, framgår inte. 

Ja men då så

Logga in, klick, klick, klick, godkänna, klick, klart.

Svaret på rubriken

Onsdag. Det är varmt redan. Och klockan är ändå bara runt halvtiotiden. Lika bra och ta tjuren vid hornen och dra fram den där snabeldraken. Med andra ord, dags för städning av huset. Men hur dumt är inte det? Sådant borde man göra på natten, då värmen inte är allt för påträngande. Det är tur man dragit lite roll on deodorant under armarna, så det luktar lite, lite gott om en. Men det får bli en dusch nummer två när man är klar. Ett annat problem jag har, stavas “fyra meter”. Så lång är ungefär elkabeln till dammsugaren. Dessutom är det inte precis så gott om eluttag i huset. På nedervåningen, får jag byta uttag fyra gånger, om jag ska nå överallt. Sedan sitter de inte så strategiskt till heller. Inte i det här huset.     

Nu börjar det hända saker

Imorgon (läs idag 20 mars), ska Ploen iväg och få sin första dos av Covid-vaccinet. Ploen stack iväg på cykel för registrering någonstans, och kom tillbaka med en kallelse. Tyvärr ingick inte jag i denna första omgång. Bilden är tagen med Google translates kamera. Så ser det ut för mig Malin, när jag använder den. Det vi pratade om i veckan. Nu får vi hoppas Ploen klarar sig, utan eventuella biverkningar.  

Dags att avsluta, eller hur?

En vecka som verkligen gått i lugnets tecken. Kan man säga så? Värmen har gjort att man hållit sig inomhus, under och bredvid fläktar. Samtidigt har man hållit sig undan större folksamlingar. Undantaget i måndags, då vi var och handlade. Men jag tycker människorna håller hyggligt avstånd. Stormarknaden Makro till exempel, bidrar verkligen med det. Sitter skyltar överallt, markeringar på golv och så vidare. Jag känner mig trygg i alla fall. Är det dessutom långa köer, hostar man lite, så skingrar de sig, och det är fritt fram till kassan. Hör ni, en trevlig helg och var rädda om er.