Sawasdee krab

Förra veckans inlägg “Jag, en stjärna på fall”, blev inte bara en lite förkortad version. Det trasslade till sig lite också. Fungerade bra i min telefon, men upptäckte tack vare er, att jag dessutom saknade två bilder på slutet, av inlägget. Väl hemma på hotellet igen, så gjorde jag om bilderna lite, som saknades. Då fungerade det igen som det ska göra. Hur det kunde bli så tokigt, vet jag inte. WordPress lever ibland sitt eget lilla liv. Utan att man förstår varför. Hoppas det fungerar som det ska den här gången. 
Phuket kära vänner. Det är där jag varit nu i ett antal dagar. För första gången dessutom. Så vi drar väl igång veckan som varit. Vi startar med torsdag (4/3) förra veckan.

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Samut Sakhon-Phuket

81 mil som det är mellan Samut Sakhon och Phuket, kör man inte på en dag. Visst kan man, men med matuppehåll, vila, så kan det vara bra och mellanlanda någonstans. Efter 60 mil tog vi in på ett hotell med namnet Halal hotel Princess Park. Det där med halal lät lite skrämmande. Nåja, vad mer kan man begära för 365 Thb för en natt? Frukost intog vi på stan, innan vi fortsatte mot Phuket.

6 bilder

Vi checkade in på DoubleTree by Hilton Phuket Banthai Resort. Finns två stycken Hilton på ön. Vi bodde först på det som ligger vid Patong Beach. Hotellområdet sträcker sig från gatan, och en bra bit in i kvarteret. Rum på bottenplanet med poolen fem meter utanför. Trevligt att få uppleva sådan lyx, någon gång i sitt liv. Enrén var stor och luftig. I vänta på incheckning, bjöds vi på kalla handdukar och dryck. Här på orten, var det många butiker, barer, restauranger stängda. Välkända Harrys, ja till och med McDonalds var stängda. Massagekvinnor som sitter och väntar på turister, som inte kommer eller finns. Ja, det var riktigt tomt på gatorna och stranden. Hitta lediga lokaler att hyra, var inte svårt. Utefter strandpromenaden, öppnade man på kvällarna upp för kvällsmarknad, med mycket godsaker att äta. Här kunde man handla 50/50. Alltså halva priset på allt. Vilket man kan göra på de flesta ställen. 

29 bilder

Big Buddha

Cirka två mil söder om Hilton, har vi Big Buddha Phuket. Högst upp på toppen av Nagakerd Mountain, finns en enormt stor sittande Buddhastaty

Fantastisk utsikt härifrån åt alla håll. Vägen upp var som ni förstår, smal, slingrig och rejält sluttande på många ställen. Tänk att forsla upp allt byggmaterial dit. Det hade man sluppit om man byggt den längre ner. Men och andra sidan, hade den inte synts lika tydligt, som den gör nu där uppe på toppen. Klart sevärt besök om man frågar mig.

9 bilder

Hilton 2.0

På måndagen bytte vi till det andra Hiltonhotellet, Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa. Stort komplex över stora ytor. Från parkeringen var det en bit till hotellet, så då fick vi skjuts fram till entrén. Finns flera pooler utspridda i området. Här var det inte tal om fem meter från rummet. Två nätter här var okej, men inte fler för min del. Det var inte mycket att se direkt utanför hotellområdet. En 7/11-butik var väl det mest upphetsande, men då fick man gå en bit. Annars var det stängt och folktomt. Tragiskt att se. För att se lite mer, så tog vi bilen till ett populärt ställe, där man hade en vidunderlig utsikt. Tydligen ett populärt ställe att låta sig fotograferas på, med vattnet som bakgrund. 

Här kan man ser skillnaden på läge mellan Hilton ett och två

Att bo på Hilton känns rätt så lyxigt. Eftersom Ploens dotter har jobbat på Hilton i Bangkok, så bor de för halva priset, och som även vi får utnyttja. Och bor man många nätter och samlat tillräckligt med poäng, blir man guldmedlem. Tror nästa steg är diamant. Hur som haver, så har man fina fördelar som guldmedlem. Kul att få vara kung för ett par dagar. Hilton 2.0 hade mycket trevlig personal, vart man än kom och gick. När vi kom in på rummet, hade man dekorerat sängen med blommor. Det är enbart lösa kvistar och blomblad som man lagt ut. Oerhört tjusigt. Nästan så man inte ville förstöra det. Lika tjusig var utsikten från balkongen över Karon Beach. Speciellt när solen gick ned bortom horisonten.

29 bilder

Phuket-mellanlandning-Samut Sakhon

Onsdag och det var dags att fara hem mot Samut Sakhon. Vi mellanlandade åter igen på samma ort, som på nervägen. Dock blev det ett annat boende. Det var som typ, långa  cementlådor man lagt ut bredvid varandra. Sedan delat in dem i allrum, sovrum och badrum. Mycket enkelt inrett. Här fanns inte mer, än vad man behövde. Kostnad? På nervägen betalade vi 365 Thb, nu 500 Thb.

På torsdagsmorgonen blev det skönsång, då Ploens dotter Song, fyllde år. Hela 32 stycken. Färden fortsatte sedan utan att stressa, mot hemmet i Samut Sakhon. Vi var väl hemma runt 21-tiden på kvällen. Totalt kostade resan för mig och Ploen, 8817 Thb (ca 2440:-) Det inkluderar då 7 hotellnätter, resa med bil. Bilen har tankats med gas, vilket gör det billigt att ta bilen. Sedan tillkommer utgifter för mat, men det är inte så mycket som gått åt där. Det är ju 50/50 på de flesta matställena. 

8 bilder

Dags att runda av

Här måste jag nog avsluta veckans Thailandsrapport. Har lite fler ströbilder att visa, men de tar vi nästa vecka. Annars blir ni väl tokiga på mig. Vet att jag har mycket bilder. Hoppas de inte tynger nedladdningen alltför mycket. Summa summarum, så var det en härlig tripp till Phuket. Det blir mycket bilåkande, men också många bensträckningar, då vi måste tanka gas. Det går väldigt smidigt och lätt att åka med Ploens familj. Aldrig några problem. Nu pratas det redan om en ny tripp, vid det Thailändska nyåret i april. Allt beroende på om Phupha har ledigt från skolan. Vart vi eventuellt hamnar då, återstår att se. Vad jag nu vet i alla fall, är att det är dags att önska en trevlig helg.  

PS…Beklagar…DS 

Att man inte kan knipa igen när det gäller. Avstängd från FB igen. Den här gången för att jag kommenterade i hårda ordalag, en foliehatt till konspiratör. Detta med anledning av demonstrationen den 6/3 i Stockholm. Man säger att det inte finns någon covid-19, att det är påhittat liksom pandemin. Ja, ni har säkert läst om det. Värst var en kommentar som påstod att Sveriges kungligheter var avrättade, men ersatta av clonade kopior. Eller vad sägs om det här från samma man:
Corona är den största militära övertäckningsoperationen som världen känner till. Planen är att fullständigt stänga ner hela världen. Utföra massarresteringar, avlägsna djävulska regeringar, bankirer, globalist-eliten, Hollywood & sportstjärnor som är involverade i Epstein Island (pedofili) och andra öar, samt många andra skandaler.
Ja jisses vad mycket tok det finns. Söker man på FB och namnet Roger Wesasson så har ni mycket roligt att läsa. 

Straffet för mig den här gången blev trettio dagar. Att FB tillåter människor sprida falsk information, det är tydligen okej. Dock ej om man heter Trump. En del inlägg är riktigt skrämmande otäcka. Oki doki. Jag har numera ett reservkonto på FB som heter Anders Wilgård. Så det är okej och godkänna mig, om jag ansöker om att bli vän. När jag sedan muckar från karantänen, så återgår jag till mitt gamla jag.