Mossa, mossa på er alla människobarn
Skrivet fredag 29 oktober 2021 Publicerat: 30 oktober 2021

Alla bilder på sidan är klickbara för större storlek.

Förord

Då ska vi se om mitt minne är med mig den här veckan. Om vi kan få till ett litet blogginlägg. Tänkte börja den här gången, precis som jag gjorde med mitt senaste inlägg, lite så där off topic. Hittade den här vackra bilden på Facebook (tack Margareta). Kan ni se vad det är? Svaret finns i slutet av veckans blogginlägg.

Avståndet till Sverige ökar

I alla fall tidsmässigt. Den här helgen går ju Sverige över till vintertid. Så istället för fem timmar, så blir tidsskillnaden nu sex timmar. Det gillar jag inte. Så var det även när jag var kvar hemma i Sundsvall. När jag käkade lunch, så var det middag här. När jag kom hem från jobbet, var Ploen på väg till sängs. Nu är jag i och för sig här, men sporten ställer till det lite. Nu blir det ännu en timme senare, när man ska titta på nattmatcher. Är glad att jag har en förstående fru. Eller kanske skenet bedrar? Bäst att inte veta något mer om den saken. 

Bangkok igen

Andra åker till typ Birsta. Själv tar man ödmjukt svängen över till miljonstaden Bangkok. Bara så där. En timmes resa så är man plats liksom. Blev återbesök till tandläkaren, för mig och Ploens dotter. Vi skulle båda ta bort lite stygn. Kostade fem kronor per skalle. Sedan blir det återbesök för min del den 30 november. Lade det datumet, då en god vän samtidigt passerar Bangkok den veckan. Så jag hoppas vi ska kunna sammanstråla någonstans i denna stad, med en myriad av människor. Så kan man göra två flugor på smällen, eller vad det heter.

V75

Förutom mitt vanliga gäng som jag är med i varje vecka, brukar jag också då och då, var med i ett annat andelsspel. Det är en god vän som jag lärde känna från innebandytiden, som kör ett andelsspel. Förra veckan, kände jag att det var dags för honom med en framgång. En efter en, körde han tillbaka hästarna till stallbacken med en segerkrans runt halsen. Så även den sista som dessutom var en spik. Sju rätt var ett faktum. Självklart var vi inte ensamma, så per andel blev utdelningen blyg. Men vinst är alltid vinst. Insats: 99 riksdaler. Snyggt jobbat Sten. Den här helgen gör vi likadant tycker jag, och förhoppningsvis lite större pengar tillbaka. Mitt gäng gör likadant, så man får likt repliken i Disneys Robin Hoodfilm, utropa “prisa gud, här kommer skatteåterbäringen”. 

Vart tog den lilla dojan vägen….?

Översvämningarnas tid är inte över. Eller så öser regnet ner. Same same varenda dag nu, mer eller mindre. Livsfarligt att ha sina dojor på backen, när vattnet kommer. Vissa av dem flyter iväg väldigt lätt. Vart den andra halvan den här gången tog vägen, vet vi inte. Flöt iväg bara så där, på vågorna. Blir samtidigt lite komiskt när så i samma stund, en bil kommer och göra propaganda för en kommunpolitiker. Tydligen kommunval nu igen. Den förra vet jag, avgick på grund av hälsoskäl. Kanske det bara är här i Samut Sakhon, som det nu bedrivs valpropaganda. Den förra såg till att vi snabbt fick en skyddsvall av säckar. Men dessa gör nu ingen nytta längre. Vi får hoppas att kommande kommundirektör finner bättre lösningar på detta problem. Att t.ex. gräva ner nya stora dagvattenbrunnar som kan leda bort vattnet snabbt. 

Från dörr till dörr

Ännu en leverans levererad med Kalles, sill och dessutom en falukorvsring den här gången. Dock tillverkad här i Thailand, men på svenskt recept. Skickade efter från Olearys webshop den här gången. Falukorven ska delvis få hamna i min nästa pytt i panna. Tar bara en dag från beställning, tills man har det hemma i bostaden. Än en gång måste jag berömma postgången, paketleveranser i det här landet. 

Bra tjej reder sig själv

Viktigt att hitta något som kan ge inkomster i dessa pandemitider. Ploens dotter har gått en 10-dagars manikyrkurs. Just nu tränar hon på våra grannar. Brukar ta en 3-4 timmar, händer och fötter.

24 december

Knappt två månader kvar nu till självaste julafton. Blir att slå på tv:n här cirka 20:50 för att se årets julvärd som avslöjades i veckan. Det blev Tareq Taylor som får tända ljuset på julafton. Sedan blir det Kalle, Karl Bertil… och Kan du vissla…, precis som vanligt. Ska bli spännande och se Tareq Taylor i alla fall. Han har lovat att det ska bli kul i studion. Han har ju en personlighet som bådar gott för det. Här i huset åker den lilla julgranen fram, samt juldukar som jag fick från Sverige förra året.

För den vetgirige - Julvärdar genom åren

JULVÄRDAR GENOM ÅREN
1959–1971: Bengt Feldreich
1972–2002 Arne Weise (utom 1979, 1988, 1989 och 1990)
2003: Lotta Bromé
2004: Ernst Kirchsteiger
2005: Blossom Tainton
2006: Ingvar Oldsberg
2007: Anne Lundberg
2008: Lasse Kronér
2009: Lisbeth Åkerman
2010: André Pops
2011: Kalle Moraeus
2012: Sarah Dawn Finer
2013: Petra Mede
2014: Henrik Dorsin
2015: Gina Dirawi
2016: Sanna Nielsen
2017: Lotta Lundgren och Erik Haag
2018: Kattis Ahlström
2019: Marianne Mörck
2020: Lars Lerin

[minimera]

Summa summarum

Livet går vidare, dag för dag läggs till handlingarna. Känns som man studsat tillbaka till livet igen. Mycket tack vare att man fått komma till en tandläkare. Det har legat lite som ett ont skimmer över en. Men vad kan man göra i dessa pandemitider? En klippning har man också hunnit med, samt storhandling på Makro under torsdagen. Plus ett besök på mitt ljuvliga konditori här i stan. På Makro hittade jag en massa färgade ägg. Vet inte om sådana ägg ingår i någon speciell tradition här. Avslutade torsdagens tripp med lite hämtpizza hemma i byn. 

4 bilder


Nu har vi i alla fall helg åter igen, för femtioelfte gången eller vad det nu kan vara. Det får bli en repris på alla andra helger. Må så grankott allihop, och trevlig helg.

Svaret på bilden: Det är en orkidé (Dracula Simia). Den har en blomma som liknar en apa.